מארחים בבית? כך תעשו זאת נכון

 
אין כמו בבית
אין כמו בבית צילום: אימג בנק / Getty Images
 
עודכן 11:20 01/12/2010

הישראלים אוהבים את האירוח הביתי, זה ידוע. הבאנו לכם כמה טיפים לאירוח ביתי טעים, חסכוני ומפתיע

 
 
 
 
 

בין אם מדובר במשפחה, חברים, קולגות לעבודה או חברים פנויים פנויות - אירוח ביתי לא חייב לשבור לכם את הכיס ולהתיש אתכם. שף אלרן גולדשטיין מגיש לכם כמה טיפים שיקלו על ההחלטות והביצוע.

 

טעים אבל בריא

חשוב לכם שהאורחים ייהנו מהטעם, אבל אם תשקיעו מחשבה בערך הבריאותי של האוכל תרוויחו בנוסף גם את הערכתם הכנה. סלטי בריאות, שילובים של דגנים וקטניות, שימוש בחומרים טריים, פחות שמן וקצת פחות סוכר - יזכו אתכם בארוחה טעימה ומזינה גם יחד.

 

אותה ארוחה - שני קהלים

כשמארחים מבוגרים וילדים אין צורך להכין שתי ארוחות נפרדות - אפשר להתמקד במאכלים לא מאיימים כמו ארוחת שקשוקה מושקעת עם תוספות מיוחדות או ירקות מבושלים שונים בתיבולים אותנטיים - שישביעו את שני קהלי היעד הבררנים.

 

אוכלים עם העיניים

כלל חשוב באירוח הוא המראה והסידור של האוכל - כי בראש ובראשונה אנחנו אוכלים עם העיניים, והמראה והריח של האוכל לא פחות מפתה מהטעם שלו.

 

שונה ומשונה

כל מארח/ת שמרבים להזמין אורחים אוהב לגוון ולהפתיע כל פעם מחדש ולא להגיש את אותו מתכון מוצלח ככל שיהיה. האפשרויות הקולינאריות הן רבות - הודי, סיני, גבינות, בשרים, אבל הבעיה היא שכל פעם צריכים לקנות את כל המרכיבים המשלימים של המתכון - תבלינים אותנטיים, בצקים מיוחדים, גבינות מסוימות, שמנים ייחודיים ועוד. הפתרון: לחפש מתכונים עם מרכיבים משותפים. כך הארוחה תהיה שונה וייחודית אבל בעלת קוים מנחים ומוטיב מרכזי מוביל.

 

דע את האויב

כדאי לדעת מה האורחים שלכם מוכנים (ולא מוכנים) לאכול ולהתחשב בצרכים של קשישים, ילדים, שומרי כשרות, עדות מסוימות וכדומה. דלי של שרימפס לאורחים שומרי כשרות או קדירת בשר לצמחונים שלא נגעו בו יכול להיות בזבוז כסף ומפח נפש.

 

אוכל מוכן

חלקנו מעדיפים להתגאות באוכל שהכנו בעצמנו, אבל במקרים בהם מארחים מעל עשרה אנשים, ייתכן שייצא לכם יותר חסכוני לקנות אוכל מבושל מוכן. במקום ההוצאות על הדלק, החניה, קניית המצרכים המיותרים וזמן ההכנה - תוכלו לקבל אוכל מושקע בכמות מדוייקת, שהכין במיוחד עבורכם שף או במעדנייה, בזמן שאתם נחים או מכינים את הבית. לכם נותר רק לאסוף, לחמם ולהגיש - בלי להתבייש!

 

*הכתבה באדיבות השף אלרן גולדשטיין, המעדניה של גולדשטיין - פתרונות אירוח מתקדמים.

 

עוד ב'מטבח של המחר':

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ