מתכון לחבושים במילוי בשר טחון

 
חבושים במילוי בשר טחון
חבושים במילוי בשר טחון צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 19:16 21/03/2011

חבוש, בן דודו הרחוק של התפוח, במילוי בשר טחון ברוטב סילאן עם גרגירי חומוס

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 חבושים

 

מצרכים למילוי:

750 גרם בשר בקר או כבש טרי טחון

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

1 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק

2 כפיות גרגירי כמון שלמים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

1 ביצה

1 חלמון

פירורי לחם לציפוי

 

מצרכים לרוטב:

1 בצל קצוץ דק

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

5 כפות סילאן

4 כוסות מרק עוף צח

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים)

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • חוצים את החבושים לאורכם ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים ורבע כוס מיץ לימון כחצי שעה, עד שהם מתרככים מעט.
  • מקררים מעט ומסירים עם כף פריזאית את החלק הפנימי של החבושים עם החרצנים, ויוצרים במקום גומה גדולה שמשאירה בפרי שוליים של ס"מ אחד בערך.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה. צרים מהתערובת עשר קציצות, ממלאים כל חצי חבוש בקציצת הבשר ומהדקים היטב.
  • טובלים את החבוש הממולא עם צד הבשר בפירורי הלחם ומטגנים על צד הבשר בלבד כחמש דקות, עד שהבשר מזהיב יפה.
  • מניחים את החבושים הממולאים עם צד הבשר כלפי מעלה בתבנית חסינת חום.
  • שמים בסיר את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. יוצקים את הרוטב החם אל התבנית עם החבושים הממולאים, מכסים בנייר כסף, מחוררים אותו ב 6-7 מקומות ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה וחצי.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

קדרת עוף עם זיתים

פסטה ברוטב עגבניות עם בשר טחון

כדורי בשר בניחוח כמון

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

 
עוד כתבות במדור אהרוני | בשר - יום ה'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.