קניתם מטבח חדש? כך תשמרו עליו

 
לקדש את הישן, לשמור על החדש
לקדש את הישן, לשמור על החדש צילום: אימג' בנק / Getty Images
 
עודכן 11:35 16/12/2010

לאחר שהשקעתם את מיטב כספכם ברכישת מטבח, הנה כמה עצות שיסייעו לכם לשמור עליו לשנים רבות

 
 
 
 
 

רכישת מטבח כרוכה בהוצאה כספית נכבדת ולכן ראוי לשמור עליו לאורך שנים. להלן מספר כללים אשר יעזרו לכם להתנהל בצורה אשר תאריך את חייו של המטבח ותשמור על מראהו הנקי והחדש לתקופה ארוכה ככל האפשר.

 

 טיפול במשטחי נירוסטה

 

כמעט בכל מטבח קיימים היום חלקים המורכבים מנירוסטה. חלקים אלו מאופיינים בעמידות אין קץ וטיפול בהם יאפשר מראה חדש ומבריק לאורך זמן רב.

 

על מנת לקיים הבטחה זו עליכם להשתמש בחומרי ניקוי והברקה אשר מצויים ברשתות השיווק. את הניקוי יש לבצע אחת לשבוע ולהשתמש במטלית עדינה.

 

אין להשתמש בצמר פלדה או בכל תחליפיו אשר ייעודם הוא שיוף שכבות עדינות של לכלוך. ניקוי באופן הזה יגרום לברק של המשטח להתפוגג. כמו כן חובה להיזהר מהשארת מלח על המשטח דבר היכול לגרום לפגיעה בלתי הפיכה במשטח.

 
רצוי לנקות משטחים מבריקים במטלית לחה בלבד
רצוי לנקות משטחים מבריקים במטלית לחה בלבד צילום: אימג' בנק / Getty Images

שמירה על משטחים מבריקים במטבח

 

במטבחים רבים מצויים המשטחים המבריקים - פורמייקות למיניהן, עצים מוברקים או כל משטח אחר אשר מכוסה בחומר מבריק.

 

חשוב במיוחד לטפל במשטחים אלו ולהגן עליהם בתקופת החיים הראשונה של המטבח שמשכה הנו כ-6 חודשים. בתקופה זו החומרים הפנימיים וההברקות החיצוניות עדיין מתקשחות והופכות להרמוניות.

 

רצוי לנקות את המשטחים עם מטלית לחה בלבד, במקרה של לכלוכים קשים יותר ניתן להשתמש בחומרי ניקוי עדינים אשר יעזרו להסיר את הלכלוך.

 

במקרה שיש צורך בהברשה של לכלוך יש להשתמש במברשת ניילון עדינה ככל האפשר בכדי למנוע שריטות של המשטח. אין להשתמש בחומרים אגרסיביים אשר מיועדים טיפול במשטחי או חומרי פוליש והלבנה למיניהם, חומרים אלו עלולים להשאיר כתמים בשטח הטיפול.

 
העץ שבמטבח חשוף כל העת לרטיבות
העץ שבמטבח חשוף כל העת לרטיבות צילום: אימג' בנק / Getty Images

הטיפול בעץ

 

המטבח הוא מקום בו אנו מבלים חלק ניכר מהזמן שלנו מכיוון שאנו מבשלים בו ואוכלים בו את ארוחותינו. היות וכך הדבר, העץ שבמטבח חשוף באופן קבוע לרטיבות, שמנוניות ודברים נוספים הנובעים מפעולות אלו או ממגע יד אדם.

 

בבואנו לנקות מטבח העשוי מעץ יש לעשות זאת בצורה זהירה אשר תשמר את המראה העדין של חומר העץ.

 

יש לטפל במטבח העץ בעזרת מטלית לחה הספוגה במעט מים או בחומר המיוחד לניקוי עץ. בשום מצב אין להשתמש באלכוהול או במסירי כתמים למיניהם.

 

כמו כן רצוי מאוד לנקות את העץ בכיוון הסיבים ולא נגדם. בצורה כזו יישמר מראהו החי והנושם של העץ לתקופה אורכה ומקסימאלית ותוכלו ליהנות ממטבח מרשים לשנים ארוכות.

 
 
להשתמש בחומרים ייעודיים עבור השיש
להשתמש בחומרים ייעודיים עבור השיש צילום: אימג' בנק / Getty Images

הטיפול במשטחי שיש, גרנית ואבן סינטטית


משטחים אלו נמצאים בכל מטבח בישראל, השימוש בהם הוא תכוף ואחזקתם היא קריטית להנאה ממראהו של המטבח החדש.

 

מעבר לפעולה היומית של ניקוי המשטח במטלית לחה, משטחים אלו חייבים להיות מנוקים ומשומרים עם חומרים ייעודיים המבצעים פעולה זו. חומרים אלו מצויים למכביר ברשתות השיווק השונות.

 

 *הכתבה באדיבות חיים סמרי, מנכ"ל רשת מטבחי הדקל.

 

עוד ב'מטבח של המחר':

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.