לרדת בקטן: פיתויי תעשיית המזון

 
מרק המרקים - מינסטרונה עם ירקות, שעועית וקרוטונים ביתיים
מרק המרקים - מינסטרונה עם ירקות, שעועית וקרוטונים ביתיים צילום: יונתן גוילי
 
עודכן 08:24 06/12/2010

הפרסומות רוויות בפיתויים מלאי קלוריות, כל חנות שנייה היא מסעדה או בית קפה ומגוון המאכלים רק הולך וגדל. יונתן גוילי ממליץ איך לשרוד בין כל אלה. וגם: מתכון למרק מינסטרונה לייט במיוחד לימים הקרים שבדרך

 
 
 
 
 

בנסיעה באוטובוס אני חולף על שלטי חוצות ענקיים עם תמונות מלאות פיתויים וגירויים, כשהכוכבים המרכזיים בהם הם סופגניות, לביבות ועוד שלל מאכלים. חולפת במוחי המחשבה שאם היו משקיעים את מרבית הכסף בפרסום שעוזר לאנשים ומעודד אותם לעשות משהו בחייהם ולא בשלטים עמוסי קלוריות אני מאמין שהחברה שלנו היתה נראת אחרת.

 

כל חנות שניה ברחוב היא מסעדה או בית קפה סביבה מפוזרים שלטים מפתים. נערים מחלקים פליירים ודואגים להשקיע מאמצים כבירים ולהרים לנו את הווישר של שמשת הרכב להצמיד דף המכיל בתוכו "הצעות מגונות" - 10 סופגניות ב-8 שקלים או אכול כפי יכולתך ב-40 שקלים (מי המציא את האכול כפי יכולתך? צריך לקנוס אותו). בתור מכור למזנוני אכול כפי יכולתך בעבר וכאיש מקצוע אני בהחלט יכול להגיד כי מדובר בעסק לא בריא בכלל!

 

האוכל בדרך כלל ספוג בשמן מהסוג הכי זול והכי רווי שיש, כזה שבישלו בו אינספור פעמים והרבה מקומות לא טורחים להחליף אותו ולרענן אותו בכלל. קיימת אצלי תמונה ברורה בראש מטיולי מלפני 15 שנה בארצות הברית, נכנס למזנון כזה וגורף לצלחת כל מה שהיא יכולה להכיל, פנקייקים, צ'יפס חביתות עתירות שומן, כל מה שהגוף שלי לא צריך.

 

היום אני שואל את עצמי את מי להאשים? התשובה כל כך ברורה, רק את עצמי! למה? כי לא לקחתי אחריות על החיים שלי, כי קמתי בבוקר ובצורה מודעת החלטתי לפגוע בדבר הכי יקר לי, הכי חשוב שלי, הנכס הכי מוערך שיש לי, בגוף. זה שאין לו תחליף, ששום טכנולוגיה לא תמצא עצמה תופסת את מקומו. הגוף שלי - המקדש שלי.

 

האם אנחנו קורבנות של תעשייה אכזרית שנותנת לנו פיתויים קלים, אלה שמשפיעים עלינו בדבר הכי אלמנטרי לנו - האוכל, או שמה אנו חסרי אחריות שנותנים לגיטימציה לחברות הענק ולתאגידים האלא להתקיים ולפרסם מודעות על בורקסים ועל חטיפים מזיקים שמשפיעים לא רק עלינו אלא על הדבר היקר לנו בעצם מהות קיומנו בעולם, ההמשכיות שלנו, החותם הסופי אותו נדרשנו להביא כבר בימי אברהם אבינו - ילדינו. אל תחפשו אשמים תקחו אחריות!

 

בפתחם של הימים הקרים הבאים עלינו לטובה אני מגיש לכם בחום את מרק המרקים - המינסטרונה (קצת אחרת).

 

 
מרק מינסטרונה מענג לימים הקרים שבדרך
מרק מינסטרונה מענג לימים הקרים שבדרך צילום : יונתן גוילי
 

מצרכים:

300 גרם גזר חתוך לקוביות

300 גרם קישואים חתוכים לקוביות

300 גרם בצל חתוך לקוביות

100 גרם תפוחי אדמה

100 גרם שעועית אדומה לאחר השריה במים למשך הלילה

3 עגבניות חתוכות לקוביות

5 גבעולי סלרי קצוצים

פרוסה מלחם מלא

3 שיני שום

תרסיס שמן זית

חצי חבילת פטרוזיליה

שורש פטרוזיליה שלם

שורש סלרי שלם

מלח

פלפל שחור גרוס

אורגנו טרי

עלי דפנה

פלפל אנגלי

 

אופן הכנה: 

  • בסיר גדול מרססים שמן ומוסיפים את כל הירקות פרט להקישוא. צורבים אותם בסיר עד שהתחתית מתחילה לקבל צבע זהוב.
  • מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי ושני שיני שום קצוצות. לאחר ערבוב קל מוסיפים 4 ליטר מים ומתבלים ראשונית עם מלח.
  • לאחר מכן מוסיפים את הקישואים והשעועית ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים, אם הנוזל מצטמצם מאד ניתן להוסיף עוד מים.
  • לקראת תום הבישול מוסיפים את האורגנו הטרי ועלי הפטרוזיליה הקצוצים ומערבבים. מתקנים תיבול.
  • מרססים את פרוסת הלחם בתרסיס שמן זית ומושכים אותה בשן השום ומעט מלח. קולים את הלחם במצנם עד השחמה וחותכים לקוביות.
  • לפני ההגשה מוסיפים פלפל שחור גרוס שיתן ארומה (ממטחנה ידנית) ומגישים בעיטור פטרוזיליה.

 

בשבוע שעבר התחלתי עם עשרת הדיברות לחיים בריאים והנה לפניכם עוד 2 חשובים:

  • לכו על בטוח - הכירו כל דבר שאתם אוכלים
  • מותר להנות, אבל הכל במידה

  

טיפים:

  • שעועית מצויינת בתור פחמימה, היא מורכבת ובעלת אינדקס גליקמי נמוך כלומר היא מתפרקת לאט בקיבה ולא גורמת לרעב מהר לאחר האוכל.
  • מרקים הם דרך נהדרת להתחיל ארוחה, הם מזינים וממלאים במיוחד לאחר שחייה בים או בבריכה בה הרעב מתגבר.

 

פספסתם את הטורים הקודמים של יונתן? בואו לקרוא על:

מנצחים את השעמום והשגרה. וגם: מתכון ללביבות כרובית לייט

אלטרנטיבה מתוקה לחנוכה, וגם: מתכון לפבלובה עם פירות טריים

כושר כדרך חיים, וגם: מתכון לבורקס לייט עם סלט וטחינה אדומה

מערכת יחסים בצלחת, וגם: מתכון לדג דניס על מצע בורגול עם קרם חצילים

השלב בו אוכל הופך לנחמה, וגם: מתכון לשוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

תופסים פיקוד על האוכל, וגם: מתכון לגלילות חצילים במילוי גבינות

 

לפייסבוק של יונתן גוילי

 

בואו להכיר את יונתן גוילי ואסתר חיות 

 
עוד כתבות במדור לרדת בקטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.