מתכון למרק קרם פטריות

 
נהדר גם עם קרוטונים - מרק קרם פטריות
נהדר גם עם קרוטונים - מרק קרם פטריות צילום: יח"צ
 
עודכן 10:23 06/12/2010

אחרי קיץ ארוך וחורף שממאן לבוא, הגיע הזמן להתענג על מרק חם וסמיך עם שלל פטריות

 
 
 
 
 

מצרכים:

100 גרם חמאה/שמן

5 יח' בצל ירוק החלק הלבן בלבד, פרוס דק

1.5 גבעולי סלרי פרוס דק

5 פטריות פורטבלו פרוסות דק

750 גרם פטריות שמפניון חתוך לרבעים

5 גבעולי טימין, עלים בלבד

5 כפות קמח    

רבע בקבוק יין לבן

4 ליטר חלב

מלח

פלפל שחור גרוס דק    

1 ליטר שמנת מתוקה

3 פטריות פורטובלו פרוסות דק

15 פטריות שמפניון פרוסות דק

1.5 שיני שום מגורדות דק בפומפיה

 

אופן הכנה:

  • מאדים בסיר עם שמן/חמאה כשבע דקות את המרכיבים הבאים: שמן, בצל ירוק, סלרי, פטריות פורטובלו, פטריות שמפניון ועלי טימין.                   
  • מוסיפים קמח ומטגנים במשך כ-5 דקות.                   
  • מוסיפים יין לבן ומאדים במשך 5 דקות.                
  • מוסיפים חלב, מלח ופלפל שחור גרוס דק ומביאים לרתיחה.                  
  • מבשלים כ-30 דקות על אש קטנה.                    
  • מוסיפים שמנת, פטריות פורטובלו ופטריות שמפניון פרוסות ומבשלים לעוד כ-5 דקות. מתקנים תיבול.                    
  • לקראת סוף הבישול מוסיפים את השום המגורד.

 

המתכון באדיבות השף הראשי של קפה ג'ו, רם ענתבי.

 

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:

מרק מינסטרונה לייט

מרק צ'ורבה

מרק עוף עם אטריות

מרק מנגולד ותרד

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.