מתכון לפפריקש הונגרי

 
פפריקש הונגרי
פפריקש הונגרי צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 23:55 09/12/2010

קוביות בשר בקר ברוטב עגבניות ופלפלים קלויים לצד כופתאות תפוחי אדמה (נודלי) נימוחות ומענגות

 
 
 
 
 

מצרכים: 

2\1 1 ק"ג בשר בקר (שריר או כתף)

מלח

פלפל שחור גרוס

6 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

3 עלי דפנה

2 כפות פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה (כמה חריף שאתם אוהבים)

3 פלפלים אדומים קלויים, קלופים ומנוקים מחרצנים (אפשר קנויים, מצנצנת)

כוס וחצי מים רותחים 

 

לכופתאות תפוחי אדמה - נודלי:

1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים

2 ביצים

2 כוסות קמח

 

אופן הכנה: 

  • חותכים את הבשר לקוביות בגודל של כ-3-4 ס"מ.
  • מרסקים את הפלפלים הקלויים במעבד מזון למחית חלקה.
  • ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר.
  • מחממים את השמן בסיר רחב וכבד וכשהוא חם, מכניסים פנימה את קוביות הבשר, מטגנים ומשחמים אותם יפה, סביב סביב.
  • מוציאים את הבשר מהסיר.
  • מוסיפים לסיר את הבצל ועלי הדפנה ומטגנים אותם כשלוש דקות.
  • מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים דקה.
  • מוסיפים לסיר את הקימל, הפפריקה המתוקה והחריפה וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.
  • מוסיפים את הפלפלים הקלויים המרוסקים, מערבבים דקה נוספת, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים יפה ומביאים שוב לרתיחה.
  • בודקים מה מצב המלח והפלפל.
  • מכסים את הסיר, ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה מאד.

  

כופתאות תפוחי אדמה

  • אופים את תפוחי האדמה בחום של 200 מעלות כשעה, עד שהם רכים.
  • קולפים ומרסקים אותם לפירה חלק בממעך ידני
  • מוסיפים לפירה את הביצים, קמח, מלח ופלפל ומערבים לתערובת חלקה ואחידה.
  • צובטים מהבצק גוש בגודל אגרוף, ומגלגלים על משטח מקומח ל"נקניק" ארוך בעובי של כסנטימטר וחצי.
  • חותכים את ה"נקניק" לפיסות של כשני ס"מ עם סכין חדה ומניחים על מגש מקומח, ככה עושים עם כל הכמות.
  • מבשלים את הכופתאות בסיר גדול ובו הרבה מים רותחים, בכמה סבבים.
  • מבשלים ברתיחה עדינה עד שהכופתאות צפות במים.
  • מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש משומן דק.

 

מרכיבים את המנה:

  • אחרי שעתיים, כשהתבשיל מוכן, הרוטב סמיך וריחני והבשר רך, מוסיפים בזהירות את הכופתאות המבושלות לסיר עם הפפריקש ומערבבים בעדינות רבה עם כף עץ כדי לא לשבור ולמעוך את הכופתאות.
  • מערבבים עד שכל הכופתאות מצופות ברוטב, מכסים ומבשלים יחד עוד שלוש-ארבע דקות.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתוכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

פסטה ברוטב עגבניות עם בשר טחון

כדורי בשר בניחוח כמון

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

אצבעות שום עם בשר טחון

 
עוד כתבות במדור אהרוני | בשר - יום ה'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.