מתכון לצ'ולנט - חמין

 
עודכן 08:54 08/12/2010
שף טל כהן

המעדן של החורף במיוחד לכבוד שבת - קוביות בשר שחומות ונימוחות עם תפוחי אדמה, שעועית וקישקע

 
 
 
 
 
צ'ולנט - חמין
צ'ולנט - חמין צילום : דרור כץ
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: לילה שלם | 5-8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:


2 ק"ג בשר שייטל, חתוך לקוביות


15 תפוחי אדמה קטנים בקליפתם


2 ראשי סלרי


200 גרם שעועית שחורה, מושרית במים למשך הלילה


200 גרם חיטה מלאה, מושרת במים למשך הלילה


200 גרם שעועית לבנה, מושרית למשך הלילה


6 בצלים שלמים


2 ראשי שום, מפורקים


1/2 זר פטרוזיליה, קצוצה


4 ענפי טימין


קישקע


1/4 כוס שמן זית


מלח ופלפל שחור לתיבול


2 כפות רסק עגבניות


מים


 
 

אופן הכנה:

 

  • מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל.
  • מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות למשך שעה ומורידים טמפרטורה ל- 100 מעלות למשך לילה שלם.

 

טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט:

  • חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.
  • כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.
  • יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.
  • יש להרתיח את מרכיבי הצ'ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: הניחו את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית והגריסים - ואל תשכחו את תפוחי האדמה, כמובן - על הגז.
  • מלאו מים עד לגובה המרכיבים, והביאו את כל העניין לרתיחה.
  • הנמיכו את האש והניחו את הקישקע מסביב, כמו שבלול.
  • נקבו כמה נקבים - במזלג או קיסם - לאורך הקישקע, הוסיפו את הביצים וסיגרו את הסיר.

 

לאופים בתנור:

 

  • חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.

 

למבשלים על כיריים:

 

  • הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך.

 

טיפ משדרג:

 

  • בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג'חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה - מובטחת הפתעה טעימה ומיוחדת.

 

 

המתכון והטיפים באדיבות רשת טיב טעם

 

מחפשים עוד מתכונים שיחממו אתכם בחורף? נסו את אלה:

מרק בצל עשיר בטעמים

מרק קרם פטריות

כדורי בשר בניחוח כמון

ממליגה רומנית

מרק עוף של סבתא

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.