מתכון לטארט שוקולד למכורים

 
עונג שוקולדי למכורים בלבד
עונג שוקולדי למכורים בלבד צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:18 09/12/2010

טארט מיוחד למכורי שוקולד עם הפתעות מתוקות בפנים וטראפלס שוקולד מענג מבחוץ

 
 
 
 
 

העוגה מוקדשת לאוהבי השוקולד האמיתי, אלה שאוהבים לחוש בעוגה בטעם של שוקולד מריר עם אחוזי מוצקי קקאו גבוהים (בעוגה זאת השתמשתי ב-60%). השוקולדים מסווגים למריר, חלב ולבן כשהמריר הוא בעל מוצקי הקקאו הגבוהים ונחשב לאיכותי יותר, אך רבים אוהבים את שוקולד החלב על שום מתיקותו. לגבי השוקולד הלבן, יש הגורסים כי הוא אינו שוקולד בכלל על שום היעדר עיסת הקקאו.

 

כיום יותר ויותר אנשים מתמקצעים בהכנת שוקולדים (שוקולטיירים) ונערכות סדנאות חוותיות בתחום להכרות עם העבודה והיצירה בשוקולד. יש הטוענים שהם מכורים לשוקולד והם אינם מגזימים, משום שאכילת שוקולד משחררת  אינדרופינים במוח וכך נגרמת תחושה טובה ונעימה . ובשורה טובה למכורים, חוקרים הגיעו למסקנה כי אכילת שוקולד בכמות קטנה בכל יום עשוייה להפחית את הסיכוי ללקות בשבץ ובהתקף לב.

 

בעוגה זו יש תוספת פינוק קטנה, שילבתי בתחתיתה אגוזי מלך ופקאנים והוספתי מתכון קל להכנת טראפלס המהווים קישוט יפה לעוגה.

 
שנייה לפני הקישוט והוספת הטראפלס
שנייה לפני הקישוט והוספת הטראפלס צילום: חיה אילונה דר

טארט שוקולד ואגוזים

תבנית טארט/פאי 28 ס"מ

 

מצרכים לבסיס:

250 גרם קמח מנופה (2 כוסות פחות שתי כפות)

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה + חלמון

50 גרם שקדים טחונים

1/2 כוס אבקת סוכר

2 כפות קקאו

  

אופן הכנה:

  • שמים בקערת מעבד מזון  את הקמח, החמאה, השקדים, אבקת סוכר וקקאו.
  • מעבדים את החומרים עד יצירת פירורים ועוצרים.
  • מוסיפים את החלמון והביצה ומפעילים את המעבד עד התאחדות הבצק.
  • מניחים את הבצק על ניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

  

מצרכים למילוי:

3 ביצים

100 גרם חמאה

1/3 כוס שמנת מתוקה

2/3 כוס סוכר דמררה

300 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, קצוץ

1/2 כוס סירופ מייפל

2 כוסות אגוזים: פקאנים ומלך

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד והחמאה על בן מארי, מעבירים לקערה ומצננים.
  • מקציפים את הביצים השלמות על מהירות גבוהה ומוסיפים את הסוכר עד שהקצף תופח.
  • מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים את הסירופ ואת השמנת המתוקה.
  • מוסיפים את הקצף אל השוקולד ומאחדים את שתי העיסות.

  

המשך הכנה:

  • מוציאים את הבצק מהמקרר. מאבקים את השיש ומרדדים את הבצק מעט יותר מקוטר התבנית.
  • מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים על התבנית.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים ניילון נצמד על הבצק וממלאים בשעועית או גרגירי חומוס עד שפת התבנית.
  • אופים אפייה עיוורת (ללא המילוי), במשך 20 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מסירים את הגרגרים ומצננים כ-10 דקות.
  • מסדרים את האגוזים על הבסיס ומעל יוצקים את המילוי.
  • אופים ב-35 דקות, מצננים ומאבקים מעל קקאו.

 

 
כל הדרך אל קינוח שוקולד מושלם
כל הדרך אל קינוח שוקולד מושלם צילום : חיה אילונה דר
 

הכנת טראפלס לקישוט

  

מצרכים:

2 כפות חמאה

5 כפות שמנת מתוקה

225 גרם שוקולד לבן קצוץ 

50 גרם שוקולד לבן 

50 גרם שוקולד מריר

1 כף ליקר תפוזים

  

אופן הכנה:

  • מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
  • מרתיחים את החמאה והשמנת בסיר קטן במשך דקה.
  • מוסיפים אל ה -225 גרם שוקולד ובוחשים, מוסיפים את הליקר.
  • יוצקים על התבנית, מורחים ומיישרים ומכניסים למקרר לשעתיים.
  • חותכים את השוקולד שהיה במקפיא לריבועים בגודל 2 ס"מ (או בעזרת כיפת), יוצרים מכל חתיכה כדור ומצננים במקרר 30 דקות.
  • ממיסים את השוקולד הנותר על בן מארי (כל שוקולד ממיסים בנפרד), טובלים כל כדור ומחזירים למקרר לצינון.
  • מוציאים ומקשטים את העוגה.

 

לעולם השוקולד >>

 

מתכון לכרוב ממולא של סבתא

מתכון לפפאנש רומני עם שמנת ודובדבנים

מתכון לפסטה קונכיות ברוטב פטריות 

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון לקציצות כרובית, קישואים וכרישה 

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות 

מתכון ללזניה בשילוב עם מוסקה

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת 

רוצים להתענג על עוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.