מרק עדשים טורקי

 
הוא כבר הצטרף ליום המרק, ואתם?
הוא כבר הצטרף ליום המרק, ואתם? צילום: אדם שולמנד
 
עודכן 07:47 11/12/2010

כשבחוץ הרוחות מנשבות והפוך יוצא מהארוך, אין כמו מרק עדשים מנחם בניחוח כמון ושום כדי לחמם את הבטן. השף רפי כהן מביא לכם את הגרסה שלו למרק של החורף

 
 
 
 
 

כמה פעמים נפלה בחלקכם הזדמנות לעשות משהו טוב, כזה שיחמם את ליבם ובטנם של אלה שידם אינה משגת. ביום המרק שיתקיים ב-21.12 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, בינהם רפי כהן מרפאל, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע מרגש.  

 

 

מרק עדשים טורקי

8-10 סועדים

 

מצרכים: 

4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק

5 שיני שום קצוצות

3 כוסות עדשים כתומות שטופות

2 ליטר מרק עוף צח (או מים)

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית כורכום

½ כף פפריקה

¼ כף כמון

מלח לפי הטעם

½ כוס שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומוסיפים פנימה את הבצל והשום הקצוץ ומזהיבים.
  • מוסיפים את התבלינים ומאדים כדקה נוספת, מוסיפים את המרק עוף והעדשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבעבוע קל ומבשלים כשעה. מערבבים מידי פעם.
  • מגישים עם מעט שמן זית מעל, אפשר גם כף של יוגורט כבשים ויש אפשרות לאוהבי החמוץ לסחוט לימון מעל.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של האירוע והזמינו את כל החברים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.