טריפ סוכר: הופכים את המטבח לחנות ממתקים

 
לבבות שוקולד על מקל
לבבות שוקולד על מקל צילום: בועז לביא
 
עודכן 10:49 12/12/2010

בהתחלה רק מבשלים סוכר. אחר כך מוסיפים כמה טיפות לא מזיקות של צבע מאכל, ולפני ששמתם לב המטבח שלכם נראה כמו חנות המפעל של ווילי וונקה

 
 
 
 
 

בביקורנו האחרון בפריז התאהבנו במרשמלו. הוא הציץ אלינו מכל ויטרינה של הפטיסרי, מסודר בטורים צבעוניים כמו בקטלוג של גווני פסטל. כשטעמנו, גילינו שלמרשמלו בצבעים שונים יש גם טעמים שונים. כמה היינו מופתעות - ממתק הילדים האמריקאי הפך לנגד עינינו לחתיך צרפתי ענוג. הבעיה: קופסת המרשמלו המשובחים שקנינו עלתה 50 יורו. התלבטנו אם לקנות עוד אחת, כדי לקחת הביתה, ולבסוף החלטנו: הצרפתים לא רוצים למכור לנו בזול? נכין בעצמנו! כשחזרנו ארצה הכנת מרשמלו היתה פרוייקט הממתקים הראשון שלנו. אחרי כמה חודשים הוא התרחב לטופי, נדד קצת ימינה לפאדג', ולבסוף גילינו שברשותנו ארסנל ממתקים מרשים. מיותר לציין שהפופולריות שלנו בקבלות שבת ובימי גיבוש בבתי הספר של הילדים עלתה פלאים.

 

כשמתחילים לבשל עם סוכר מסתבר כמה מעט אנחנו יודעים על חומר הגלם היומיומי הזה. בעזרת מדחום סוכר (השקעה חד-פעמית של 200 שקל) הסוכר יכול לנדוד לטמפרטורות גבוהות ולהגיע לשבעה מרקמים שונים - כל אחד משמש לממתק אחר. כשמוסיפים חלבונים, מיץ פירות או גלוקוזה, כמות האפשרויות מכפילה את עצמה ופותחת דלת ליצירות כמו רחת לוקום ופאדג' שוקולד.

 
סוכריות על מקל מבצק סוכר
סוכריות על מקל מבצק סוכר צילום: בועז לביא

סוכריות על מקל מבצק סוכר

סוכריות יפהפיות, שמכינים תוך דקות בלי מדידות ובישולים. לפני שמתחילים צריך לקפוץ לחנות אפייה ולהצטייד בבצק סוכר עם CMC (חומר שמסייע לבצק להתקשות) ובמקלות סוכרייה, שמשיגים בחנויות אפייה.

 

חומרים ל-5 סוכריות בקוטר 10-8 ס"מ:
500 גרם בצק סוכר עם CMC
כמה טיפות צבע מאכל
קורנפלור לקימוח

 

אופן הכנה:

  • מקמחים משטח עבודה בקורנפלור ולשׁים בצק סוכר עד שהוא רך וגמיש.
  • חוצים את הבצק לשני גושים. מוסיפים לאחד מהם צבע מאכל ולשים עד שמתקבל צבע אחיד.
  • מחלקים כל גוש בצק ל-5 חלקים ומרדדים לגלילים באורך 20 ס"מ וקוטר ½2 ס"מ. מלפפים גליל לבן וגליל צבעוני זה בזה. מגלגלים את הצמה שנוצרה לשבלול (כמו בתמונה), ובעודו מונח על משטח העבודה נועצים מקל עד כ-1/3 מעומקו. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
  • מייבשים על משטח העבודה באוויר הפתוח במשך כמה שעות עד שהסוכריות מתקשות. מאחסנים בקופסה אטומה הרחק מלחות.

 

גיוונים:

  • שוזרים את הגלילים בצורות שונות, למשל צמה.
  • מוסיפים לבצק כמה טיפות של תמציות בטעם פטל, שקדים או תות. לשים וממשיכים לפי ההנחיות במתכון. 
 
סוכריות טופי שוקולד
סוכריות טופי שוקולד צילום: בועז לביא

טופי שוקולד

טופי הוא להיט חובק עולם בעל מרקם רך-לעיס ודביק במיוחד שמשלב טעמי קרמל, שמנת וחמאה. אפשר להכין ללא השוקולד, אבל בעינינו הוא משדרג את הממתק פלאים.

 

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 22×28 ס"מ:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
500 גרם (½2 כוסות) סוכר
150 גרם (1/2 כוס פחות כף) גלוקוזה (או סירופ תירס)
150 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו) קצוץ גס

 

אופן הכנה:

  • מרססים תבנית בספריי שמן (או מרפדים בנייר אפייה).
  • מרתיחים שמנת בסיר בינוני. מוסיפים סוכר, גלוקוזה ושוקולד ומבשלים תוך כדי ערבוב (כדי שלא יידבק לתחתית) על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לטמפ' של 120-117 מעלות.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים לה להצטנן בטמפ' החדר במשך 5-4 שעות.
  • חותכים את הטופי למלבנים בעזרת סכין גדול ומשומן קלות ועוטפים כל מלבן בצלופן (שלא יספגו לחות ולא יידבקו זה לזה). שומרים בקופסה אטומה עד חודש (בימים חמים מומלץ לשמור במקרר).

 

גיוונים:

  • בתום הבישול מוסיפים טיפות אחדות תמצית וניל או תמצית רום.
  • בתום הבישול מערבבים פנימה כוס תערובת אגוזים קלויים וקלופים ופירות מיובשים קצוצים.
  • לטעם מתוק-מלוח מפזרים מעל מעט מלח ים.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת שוקולד ומרשמלו

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

 

מתוך גיליון פינוקי החורף של "על השולחן", דצמבר 2010

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.