מתכון לתבשיל אורז עם שוקי עוף

 
תבשיל אורז עם שוקי עוף
תבשיל אורז עם שוקי עוף צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 20:38 13/12/2010

תבשיל אורז מנוקד בצימוקים ובצל מטוגן עם שוקי עוף שחומים

 
 
 
 
 

מצרכים: 

3 כוסות אורז בסמטי מבושל שטוף ומסונן 

4\3 כוס צימוקים

מלח

פלפל גרוס

כף קליפת תפוז מגורדת 

8 פולקעס עוף ללא העצם

1 כף תימין

שמן זית לטיגון העוף

רבע כוס שמן זית

8 בצלים קטנים שלמים

שליש כוס מים

 

אופן הכנה: 

  • מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים כ-8 דקות.
  • מסננים ושוטפים במי ברז.
  • מערבבים את האורז עם מלח, פלפל וצימוקים.
  • ממליחים ומפלפלים את העוף והבצלים, ובמחבת, משחמים אותם בשמן סביב סביב.
  • מניחים את הבצלים השלמים בתחתית סיר עם השמן.
  • מניחים על הבצלים חצי מכמות האורז ומהדקים.
  • מניחים על האורז את הפולקעס, עליהם את יתרת האורז.
  • מניחים על להבה גבוהה ומבשלים חמש דקות.
  • מוסיפים לסיר שליש כוס מים.
  • מבשלים שלוש דקות נוספות.
  • מכסים ומבשלים על להבה קטנה שעה בדיוק.
  • הופכים על צלחת הגשה.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה: 

3 מתכונים להכנת לזניה

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה עם ירקות וגבינה בולגרית

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות

מתכון לפסטה עם נתחי עוף

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.