מתכון לסטייק טונה עם ירקות בטמפורה

 
טרטר טונה עם שעועית ירוקה
טרטר טונה עם שעועית ירוקה צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:54 14/12/2010

סטייק טונה עם ירקות (חצילונים, בטטה, פטריות ובצלים ירוקים) בטמפורה פריכה

 
 
 
 
 

מצרכים

2 חצילונים קטנים

1 חלבון

תערובת טמפורה מוכנה

חצי כוס קמח

מעט מלח

חצי כוס מי קרח 

4 סטייקים עבים, 2 ס"מ לפחות, של טונה אדומה

מעט שמן זית למריחה

מלח ים גס

פלפל שחור גרוס

12 תרמילי שעועית ירוקה

8 פטריות שמפיניון טריות

8 בצלים ירוקים

8  פרוסות דקות של בטטה 

רוטב סויה להגשה

לימון להגשה

 

אופן הכנה:

  • חוצים את החצילונים לאורכם.
  • חותכים בכמחצית חתכים מהקצה הצר כלפי מטה, ומועכים מעט את חצאי החצילונים למעין מניפה פרושה.
  • טורפים וממקציפים את החלבון לקצף רך.
  • מערבבים בקערה את הקמח והמלח.
  • מוסיפים את מי הקרח ומערבבים - לא מדי כדי שישארו גושים קטנים.
  • מערבבים פנימה את החלבון המוקצף (הבלילה צריכה להיות דקה ונוזלית).
  • מורחים את הסטייקים במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
  • מחממים מחבת טפלון מרוחה במעט שמן זית וכשהיא חמה מאד, צורבים בה את הטונה כשתי דקות מכל צד, כך שהיא תהיה צרובה ושחומה יפה מבחוץ.
  • בזמן הזה טובלים את הירקות בבלילה ומכניסים לשמן העמוק לטיגון של כמה דקות, עד שהבלילה מזהיבה מעט.
  • מסננים ומניחים על מגבת נייר.
  • מגישים על צלחות אישיות עם רוטב סויה לימון.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

סלמון בתנור עם בטטות

סלמון אפוי עם אורז שחור

דג שלם אפוי בתנור

בורי עם ירקות מוקפצים

דג בציפוי אגוזים

סלמון ברוטב סויה ודבש

גפילטע פיש

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | עופות ודגים - יום ג'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.