מתכון לפסטה פנה ברוטב עגבניות

הדפס
 
פסטה פנה עטופה ברוטב עגבניות
פסטה פנה עטופה ברוטב עגבניות צילום: יח"צ
 
עודכן 09:46 20/12/2010

הישר מהמטבח האיטלקי - פסטה פנה ברוטב עגבניות עשיר וגבינה מבעבעת מעל

 

מצרכים ל-4 סועדים:

500 גרם פנה

4 כפות שמן זית

שן שום מעוכה

פלפל שטה יבש גרוס - לפי הטעם

800 גרם עגבניות קלופות מרוסקות

קורט סוכר

מלח

פלפל שחור לפי הטעם

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

גבינת פרמג'יאנו מגוררת

 

אופן הכנה:

  • במחבת עם תחתית עבה מטגנים את השום עם השמן עד להזהבה.
  • מוציאים את השום ומוסיפים פלפל שטה. מגבירים להבה.
  • כאשר השמן חם מוסיפים את העגבניות והסוכר.
  • מביאים לרתיחה, עוברים ללהבה קטנה.
  • מבשלים את הפסטה. כאשר היא מוכנה שומרים מעט ממי הבישול. מסננים ומחזירים לסיר.
  • מעלים את הרוטב ללהבה גבוהה. מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ויוצקים מיד את הרוטב על הפסטה שבסיר.
  • מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה. מגרדים מעל גבינת פרמג'יאנו.

 

המתכון באדיבות ליאון אלקלעי, שף יועץ במסעדת טרנטינו.

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה: 

קנלוני גבינות ובטטות

3 מתכונים להכנת לזניה

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה עם ירקות וגבינה בולגרית

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות

מתכון לפסטה עם נתחי עוף

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.