מתכון לעוגת פירות יבשים - פנפורטה

 
עוגת פירות יבשים
עוגת פירות יבשים צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 19:10 15/12/2010

עוגת פירות יבשים מסורתית, או בשמה הנוסף - פנפורטה

 
 
 
 
 

מצרכים: 

1  כוס סוכר

1 כוס דבש צלול

1  כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים

1 כוס שקדים קלופים וקצוצים

1 כוס קליפות תפוז מסוכרות קצוצות

1 כפית קינמון

1 כפית אבקת ג'ינג'ר

2\1 כפית ציפורן

1 ו-1/2 כוס קמח תופח

2\1 כוס אבקת קקאו משובח

60 גרם חמאה

אבקת סוכר לבזיקה

 

אופן הכנה: 

  • שמים במחבת את הסוכר והדבש מבשלים עד שהסוכר נמס.
  • ממשיכים לבשל עוד כשלוש-ארבע דקות עד שהתערובת קראמלית.
  • מצננים כעשר דקות.
  • שמים בקערה את האגוזים, שקדים,קליפות תפוז, קמח, קקאו ותבלינים - ומערבבים.
  • יוצקים על הדבש והסוכר המקוררים את שאר המצרכים.
  • מערבבים היטב בכף עץ לתערובת אחידה.
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה גזור עגול ומרוח בחמאה.
  • מורחים את התערובת בתוך התבנית בשכבה אחידה.
  • מהדקים מעט.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגה יבשה לגמרי.
  • מצננים כשעתיים ומשחררים מהתבנית.
  • בוזקים מעל אבקת סוכר.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

מתכון לעוגיות שושנים

 

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | מתוקים - יום ד'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.