מרק בצל צרפתי

 
מרק בצל צרפתי עם ברוסקטה
מרק בצל צרפתי עם ברוסקטה צילום: נעמה פלד
 
עודכן 09:08 15/12/2010

מרק בצל עשיר בטעמים שהולך מצוין לצד באגט קלוי עם גבינה מותכת מעל

 
 
 
 
 

כמה פעמים נפלה בחלקכם הזדמנות לעשות משהו טוב, כזה שיחמם את ליבם ובטנם של אלה שידם אינה משגת. ביום המרק שיתקיים ב-21.12 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, בינהם השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת הסושיאל קלאב, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע מרגש.  

 

 

מצרכים לסיר גדול:

8 ק"ג בצל לבן פרוס דק

3 כפות שמן זית

2 עלי דפנה

½ בקבוק יין אדום

50 גרם קמח

1 צרור טימין

1 כף חומץ שרי

7 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל שחור

7 ליטר ציר בקר

ברוסקטה עם גרוייר איכותית

 

אופן הכנה:

  • מאדים את הבצל על אש בינונית בשמן זית עד לקבלת צבע חום.
  • מוסיפים יין אדום ומצמצמים לסירופ.
  • מוסיפים קמח ומערבבים כשתי דקות.
  • מוסיפים ציר בקר וטימין ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה תוך כדי בחישה מפעם לפעם.
  • טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים חומץ שרי תוך כדי טריפה.

 

הכנת הברוסקטה:

  • פורסים באגט בעובי 2 ס"מ.
  • מפזרים גבינת גרוייר מגורדת ומשחימים בתנור חם מאד.
  • הגשה: מוזגים את המרק לקערה עמוקה, מניחים את הברוסקטה עם הגבינה המותכת ומגישים.

 

המתכון באדיבות השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת הסושיאל קלאב - רוטשילד 45, תל אביב.

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק עדשים עם קוביות בשר

מרק כרוב עם נקניקים

מרק עדשים טורקי

לכל מתכוני המרקים >>

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של האירוע והזמינו את כל החברים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.