מתכון לאווז צלוי עם תבשיל כרוב

 
אווז צלוי עם תפוחים ותבשיל כרוב
אווז צלוי עם תפוחים ותבשיל כרוב צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:14 17/12/2010

אווז שלם צלוי בתנור עם תפוחים ויין לבן לצד תבשיל כרוב אדום

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 אווז טרי שלם

רבע כוס שומן אווז

4 שיני שום כתושות

3 עלי דפנה

מלח

פלפל שחור

8 תפוחים אדומים וקלופים

1 כוס יין לבן

12 בצלים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים רבע כוס שומן אווז עם מלח גס, פלפל גרוס, עלי דפנה שבורים ושום.
  • מורחים את האווז בתערובת היטב פנים וחוץ.
  • משחימים את האווז בתבנית צלייה סביב סביב.
  • מניחים אותו בתבנית, כשצד החזה כלפי מעלה.
  • מסדרים סביבו את התפוחים והבצלים, יוצקים סביב את היין. מורחים על הברווז שוב מעט מתערובת השומן.
  • מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 150 מעלות למשך שעה.

 

תבשיל כרוב אדום עם תפוחים וצימוקים

 

מצרכים:

1 כרוב אדום

1 בצל פרוס

3 תפוחים אדומים, חתוכים לפלחים

שליש כוס צימוקים

3 כפות שומן אווז

1 כף סוכר

2 עלי דפנה

2 כפות חומץ יין אדום

3 כוסות יין אדום

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הכרוב לרבעים. פורסים לרוחבו פרוסות דקות.
  • מאדים את הבצל והכרוב בשומן האווז כשלוש דקות, ממליחים ומפלפלים.
  • מוסיפים את שאר החומרים, מביאים לרתיחה.
  • מכסים חלקית ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

צ'ולנט עם בשר, תפוחי אדמה ושעועית

פסטה ברוטב עגבניות עם בשר טחון

כדורי בשר בניחוח כמון

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.