מתכון לכופתאות במילוי דובדבנים

 
כופתאות במילוי דובדבנים
כופתאות במילוי דובדבנים צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:14 17/12/2010

כופתאות נימוחות בציפוי עדין של סוכר ופירורי לחם במילוי דובדבנים. נהדר להגיש לצד שמנת חמוצה

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

1 ק"ג תפוחי אדמה אפויים, קלופים

2 כוסות קמח

2 ביצים

מעט מלח

 

למילוי:

1 צנצנת דובדבנים מסוננים

נוזלי הדובדבנים

4 כפות סוכר

2 כפות צוויקה (שכר רומני) או שנפס

 

בנוסף:

40 גרם חמאה

2 כפות סוכר

חצי כוס פירורי לחם

שמנת חמוצה

 

אופן הכנה:

  • מכינים את המילוי: שמים את סירופ הדובדבנים והסוכר במחבת ומבשלים לסירופ סמיך.
  • כשהסירופ מסמיך מוסיפים פנימה את הדובדבנים ומבשלים יחד דקה. מוסיפים את השנפס, מערבבים, מסננים ומקררים מעט. שומרים את הסירופ בצד.
  • מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם שאר החומרים לבצק נוח.
  • צובטים מהבצק כדורים, עושים בהם גומה וממלאים בדובדבנים. סוגרים ומהדקים.
  • מבשלים את הכופתאות בסיר גדול ובו מים רותחים.
  • מסננים את הכופתאות המבושלות. מטגנים אותם בחמאה, בוזקים סוכר ופירורי לחם.
  • מגישים עם שמנת חמוצה וסירופ הדובדבנים.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכונים לעוגות שוקולד מיוחדות

מתכון לעוגת שוקולד ומרשמלו

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.