מרק פריקי זיכרוני

 
מרק פריקי שהולך נהדר עם לימונים כבושים
מרק פריקי שהולך נהדר עם לימונים כבושים צילום: הנשיקה
 
עודכן 08:57 16/12/2010

דמיינו מרק חם וארומטי מתובל בבאהרט, שום וניחוח סלרי. עכשיו תוסיפו לזה פריקי (חיטה ירוקה) עם טעם מעושן והרי לכם מנה מושלמת לימים הקרים שבדרך

 
 
 
 
 

כמה פעמים נפלה בחלקכם הזדמנות לעשות משהו טוב, כזה שיחמם את ליבם ובטנם של אלה שידם אינה משגת. ביום המרק שיתקיים ב-21.12 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, בינהם רונן רביב ממסעדת הנשיקה, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע מרגש.  

 
שף רונן רביב
שף רונן רביב צילום: הנשיקה

מצרכים: 

2 בצלים קצוצים דק

2 כוסות פריקי שבורה

5 שיני שום מעוכות וקצוצות

4 גבעולי סלרי קצוצים בלי עלים

2 ליטר ציר \ מרק עוף

1 כף רסק עגבניות

1 צרור נענע קצוץ

עלי הסלרי הנותרים קצוצים דק

לימון כבוש חתוך דק לקישוט וטעם סופי

 

תבלינים:

כפית כמון

כפית באהרט

קורט פלפל שאטה גרוס

קורט פלפל שחור גרוס

קורט מלח

נגיעה קטנה של סוכר לשבור חמיצות הרסק

 

אופן הכנה:

  • משרים את הפריקי לשעה ומסננים.
  • צולים את הבצל 3 דקות בשמן זית ומוסיפים את התבלינים: כמון, באהרט, פלפל שאטה, סוכר וכף רסק העגבניות. ממשיכים את הצליה בחום נמוך כ-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את הפריקי המסונן והסלרי ומערבבים.
  • מוסיפים את ציר העוף, מלח ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות . אם יש קצף מעל הנוזל רצוי לסלק אותו בעדינות בעזרת כף.
  • לסיום מוסיפים את כל העלים הקצוצים ל-5 דקות נוספות.
  • באופן אישי אני אוהב להוסיף לימונים כבושים לקישוט וטעם סופי.

 

המתכון באדיבות שף רונן רביב, הנשיקה - המייסדים 37 (בחצר), זכרון יעקב.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של האירוע והזמינו את כל החברים >>

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק בצל צרפתי

מרק עדשים עם קוביות בשר

מרק כרוב עם נקניקים

מרק עדשים טורקי

לכל מתכוני המרקים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.