מתפנקים בארוחה

 
חסרה תשוקה? האוכל יעשה את העבודה
חסרה תשוקה? האוכל יעשה את העבודה צילום: אימג' בנק / Getty Images
 
עודכן 13:07 20/12/2010

כוחו של אוכל המוכן ומוגש באהבה, פועל כמו קסם על התשוקה. הבאנו לכם כמה טיפים לשדרוג החוויה

 
 
 
 
 

מאז ומתמיד, הכנת ארוחה עבור בן או בת הזוג, בין אם מדובר בדייט שלישי או בחגיגות היובל לנישואיכם, הייתה מחווה רומנטית במיוחד. כוחו של אוכל המוכן ומוגש באהבה, פועל כמו קסם על התשוקה ועשוי לחולל נפלאות למערכת היחסים. הנה כמה טיפים לשדרוג החוויה, אז הכינו את הסינרים ונצא לדרך:

 
אין שום רומנטיקה בריחו של השום
אין שום רומנטיקה בריחו של השום צילום: אימג' בנק / Getty Images

קולף שום

 

מיותר לציין, שלקבל את פניו של הפרטנר לארוחה רומנטית עם משב של ריח שום הנודף מידיכם הוא מיותר לחלוטין, ואם מדובר בדייט רומנטי, אז זו כבר קטסטרופה של ממש. כמובן שלוותר על שום זו פשוט לא אופציה, ולכן כדאי להפעיל שיקול דעת מראש.

 

כבר בשנות ה-90 המוקדמות הגיע לארץ קולף שום מסיליקון, מין גליל חלול וגמיש שמכניסים אליו שן שום, מגלגלים אותו על משטח והשום יוצא קלוף. מאז כמובן, השוק התפתח והיום כבר יש קולפים מעוצבים, קולפים חשמליים וכאלה שגם קוצצים את השום עבורכם.

 

אם אין בידכם קוצץ שום חשמלי, או שבמתכון כתוב במפורש להשתמש בשיני שום פרוסות, תאלצו להסתפק בשום כתוש. אולם, אל דאגה, את הפעולה תוכלו להשלים בקלות בעזרת כותש שום פשוט. אם חלילה בהיסח הדעת נגעתם בשום וידכם התבשמה לה, מומלץ לקחת חצי לימון, או כמה עלי נענע ולשפשף אותם בין הידיים.    

 
המחבת עשויה לתת מראה אלגנטי ומרשים לבשר
המחבת עשויה לתת מראה אלגנטי ומרשים לבשר צילום: אימג' בנק / Getty Images

 מחבת ברזל עם פסים

 

רצוי שתהיה מחבת שכזו בכל בית בישראל מהסיבה הפשוטה שאין להכין בשר במחבת שאינה מטיבה עמו. הברזל מגיע לטמפרטורה גבוה ואחידה והפסים מפרידים בין הבשר ובין הנוזלים שניגרים ממנו, וזה היחס שבשר אמור לקבל מהמחבת שלו.

 

אך לעניין שבגינו אנו מדברים, מחבת הפסים יכולה לתת מראה אלגנטי ומרשים לכל מוצר שנבחר לשים בה - החל בסטייק עסיסי, דרל לחם שום צרוב, ועד לאנטי פסטי, תוכלו להגיש אותם במפוספס או במשובץ, לפי המצב רוח. בכדי להשיג משבצות פשוט הניחו כל צד פעם אחת במאונך ופעם במאוזן, על הפסים שבמחבת.      

 
 
ערך מוסף לאסתטיקה. שיפודים
ערך מוסף לאסתטיקה. שיפודים צילום: אימג' בנק / Getty Images

שיפודים

 

שיפודים הם עוד דרך מצוינת להעלות את ערכה האסתטי של המנה, לחסוך במצרכים ולתת לה שם סקסי יותר. לדוגמה, אם החלטתם להכין עגבניות שרי צלויות כתוספת, הייתם צריכים להשתמש לפחות בחצי קילו בכדי שהמנה לא תראה עלובה.

 

עם שיפודים לעומת זאת, מספיקים שני שיפודים עם ארבע עגבניות על כל אחד, שמונחים בהצלבה בצד הצלחת. וזה גם נשמע יותר טוב: "סטייק אנטריקוט, בתוספת פירה שורשים ועגבניות שרי צלויות ומשופדות".

 

אם אתם מתכננים את הארוחה מראש, מומלץ להשיג שיפודונים. השיפודונים הם שיפודים קטנים ועבים יחסית שמתרחבים בקצה ונוחים לאחיזה. במידה ויש לכם רק שיפודי במבוק רגילים, אפשר לחתוך אותם מהקצה החד, לאחר ששיפדתם את המנה לפי הגודל שמחמיא להגשה. 

 
צרו חווית אכילה של סלט
צרו חווית אכילה של סלט צילום: אימג' בנק / Getty Images

קולפן ג'וליאן

 

ג'וליאן (Julienne) הוא מושג מעולם הבישול המקצועי ומשמעותו, חיתוך הירק למקלונים דקיקים ומדויקים. כמובן שאנשי מקצוע יעדיפו לחתוך את הג'וליאנים שלהם בצורה ידנית בעזרת סכין, אך גם התוצאה המתקבלת מן הקולפנים המודרניים מרשימה במיוחד.

 

כל ירק שתקלפו בעזרת הקולפן, יחתך בצורת שערות דקיקות ואיתן תוכלו לקשט כל סלט או מנה. אם אתם בעלי סבלנות בלתי נדלית ולא חוששים מהרבה עבודה, אתם יכולים להכין סלט שלם מכל הבא ליד: גזר, סלק, צנונית, קולורבי, מלפפון ועוד שאר ירקות.

 

את הסלט תתבלו רגע לפני ההגשה, כדי שהירקות לא יתרככו. חווית האכילה של סלט שכזה שונה מאוד ממה שאנחנו רגילים וגם אלגנטית יותר. במקרה הזה לא צריך לפעור פה וללעוס יותר מידי - הקולפן כבר עשה עבורכם את רוב העבודה.

 
גם תוספת, גם קישוט. חומץ בלסמי
גם תוספת, גם קישוט. חומץ בלסמי צילום: יח"צ

חומץ בלסמי מצומצם

 

חומץ בלסמי מצומצם הוא תוספת נהדרת לאין ספור מנות ולא פחות חשוב מכך הוא קישוט נהדר. כיום אפשר לקנות חומץ בלסמי מוכן במעדניות וחנויות בוטיק, אבל גם מאוד פשוט להכינו בבית.

 

כדי לצמצם בלסמי פשוט צריך לשים אותו בסיר קטן עם סוכר או דבש ולבשל אותו על אש קטנה עד שהנוזלים יתאדו והוא יהפוך לקרמל.

 

את הנוזל המקורמל אפשר לטפטף מעל המנה, או להזליפו מגבוה כך שנוצר זרם דק ובתנועות זיגזג מהירות ליצור צורת גלים על המנה. אפשר גם בתנועה סיבובית ליצור ספיראלה - ההנאה מובטחת והתוצאה תלויה בכישרונכם.   

 
טכניקה מרשימה. הפלמבה.
טכניקה מרשימה. הפלמבה. צילום: אימג' בנק / Getty Images

ברנדי או ליקר

 

למלאכתו של אדם ביהדות יש ערך רם מעלה ונאמר ש "מלאכה, היא כל מעשה שמראה שליטה של האדם בטבע, כל מעשה של יצירה, של חידוש דבר. מלאכה נעשית בעזרת השכל, בעזרת הכשרון".

 

בכדי לאפשר לבן/בת הזוג להתרשם מכם במלאכתכם, בחרו קינוח שדורש שימוש בטכניקת הפלמבה. טכניקת הפלמבה, מלשון Flaming, משמעותה להבעיר את האוכל בעזרת אלכוהול. הטכניקה מרשימה במיוחדת ויש הטוענים שמשפיעה מאוד על טעם המנה.

 

אז אם תרצו לסיים את הארוחה בקול תרועה, הזמינו את בן/בת הזוג אליכם למטבח (אחרי שתרגלתם, את המנה לפחות פעם אחת).

 

גם אם לא הכל יצא בדיוק כמו שתכננתם, זה כבר ממש לא משנה, אתם את שלכם עשיתם וכבר הצתתם את הלהבה!   

 

עוד ב'מטבח של המחר':

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.