מתכון לאטריות שעועית עם בשר טחון

 
אטריות שעועית עם בשר טחון
אטריות שעועית עם בשר טחון צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 19:05 20/12/2010

"נמלים מטפסות על העץ" - אטריות שעועית דקות עם בשר טחון, שום וסויה

 
 
 
 
 

מצרכים: 

150 גרם אטריות צלופן (שעועית) דקות

מים רותחים

 

מצרכים לרוטב:

2 כפות רוטב סויה בהיר

2 כפות יין אורז

1 כפית שמן שומשום

1 כפית סוכר

1 כוס מרק עוף צח

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

מצרכים לתערובת הבשר:

200 גרם בשר טרי טחון

1 כף רוטב סויה

1 כף יין אורז

1 כפית שמן שומשום

2 כפות שמן

4 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1 פלפל אדום חריף טרי, פרוס

1 כפית שמן צ'ילי חריף

 

מצרכים להגשה:

2 בצלים ירוקים נוספים, חתוכים באלכסון

 

אופן הכנה: 

  • יוצקים על האטריות מים כמעט רותחים, משרים כחמש דקות ומסננים.
  • מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
  • מערבבים את הבשר הטחון עם רוטב סויה, יין אורז ושמן שומשום.
  • עוטפים בניילון נצמד ומשרים כשעה.
  • מחממים 2 כפות שמן בווק או במחבת רחבה.
  • כשהוא חם מאוד מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות, עד שהבשר משחים.
  • מזיזים את הבשר לצד המחבת ומוסיפים שום, ג'ינג'ר, פלפל חריף ובצל ירוק.
  • מטגנים כשתי דקות, מערבבים עם הבשר ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הרוטב למחבת.
  • מוסיפים פנימה את האטריות ומערבבים היטב.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחמש דקות. מדי פעם מערבבים.
  • מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה: 

3 מתכונים להכנת לזניה

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה עם ירקות וגבינה בולגרית

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות

מתכון לפסטה עם נתחי עוף

 

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.