לרדת בקטן: לעמוד על המשקל

 
ארוחת שישי בבית סבתא - בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה
ארוחת שישי בבית סבתא - בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה צילום: יונתן גוילי
 
עודכן 13:22 18/12/2010

השף יונתן גוילי מ"לרדת בגדול" ממשיך במסע אל עבר הירידה במשקל, והיום: איך מצליחים לבשל מבלי ליפול למלכודת החמאה והשמנת. וגם: מתכון לבלינצ'ס מקמח מלא במילוי גבינה מתוקה

 
 
 
 
 

כל בוקר מתחיל בעמידה על המשקל, לראות מה התרחש בגוף שלי ממש מתחת לאף במהלך היממה האחרונה. האם הצלחתי לשמר את המשקל, האם ירדתי עוד קצת, האם עליתי במשקל מעט? בכל פסיעה על הלוח הנותן את הדין אני מריץ בראשי את תמונות היום שעבר אותו העברתי כשרקחתי רוטב חדש למנות אותן אני מגיש במסעדה. ניסיון ועוד ניסיון להגיע לשלמות אותה אני שואף להעניק לקהל הלקוחות שבאים כדי לאכול מהאוכל שלי.

 

עוד טעימה ועוד טעימה מלווה בכאב רגשי גדול. בכל כפית יושב לו סט משקולות, בכל טעימה מהרוטב החדש יושבים להם עוד 20 דקות של ריצה. לאט לאט אני מבין שיחד עם המשקל אותו אני משיל יורד לו הרכב המזון שלי. פעם כשהייתי מכין מנה במסעדה בה אני משקיע את רוב שעות היום, הייתי דואג להעשיר אותה בטעמים שומניים, חמאה, שמנת ועוד רבים וטובים מאוייבי היום.

 

היום, בזמן רקיחת המנות החדשות, דבר ראשון אני חושב איך להפיק את המיטב מהמנה בצורה שתהיה מאוזנת תזונתית ולגוף לא יחסר כלום וחס וחלילה לא יעלה במשקל. בתקופה האחרונה נקלעתי למצבים מאד קשים כאשר מנה צריכה להיות עשירה בכל טוב, שבדרך כלל כולל טעם חמאתי ומשמין. אני מצמצם באופן לא מודע את הנוכחות המזיקה הזאת.

 

יחד עם הירידה שמשקל אני מרגיש כי חלק ממני נעלם, לא רק פיזית. אני מרגיש לפתע שהאוכל שלי לא כמו פעם, חסר בו את כמויות השומן האדירות על מנת להעשיר את טעמו. בחיפה היו מכנים אותי יונתן-חמאה בכל תדרוך צוות המסעדה למנה חדשה היו שואלים אותי רגע כמה חמאה יש במנה? היום אני חש אחריות חברתית כאשר אני מאכיל ציבור אנשים. אני חושב שבדיוק כמוני בעבר, אנשים לא יודעים מה טוב להם תזונתית ויאכלו כל מה שבא ליד. אני עוד לא מבין איך אדם יכול לשלוט על יצר האכילה הזה.

 

כאשר אנחנו אוכלים בחוץ אנחנו מחפשים מנות שלא ניתן להכין בבית מפאת זמן או עיסוק רב. אני ממליץ בחום לחפש מנות מיוחדות באמת, משהו שיהיה שווה להשמין בשבילו. כל דבר שאני עושה היום כרוך בעמידה על המשקל, לא רק באופן פיזי, כל צעד שלי אני שוקל פעמיים אני מאמין שאם נעשה דברים בצורה שקולה נראה איך הדברים מסתדרים לאיטם.

 
בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה
בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה צילום: יונתן גוילי

היום אני מקדיש המון זמן לבניית מתכונים בריאותיים ומאוזנים שיהוו תחליפים מעניינים לדברים שהשארתי מאחור. אחד הדברים עליהם גדלתי היו בלינצ'ס ממולא גבינה אותם הייתי אוכל לאחר ארוחת ערב שישי בבית סבתא. היום אני אוכל אותם כארוחת הבוקר וכמובן כמו שזכיתם להכיר אותי כבר קצת אחרת.

 

בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה

 

מצרכים (6 יחידות):

4 ביצים

2 כפות קמח מלא

חצי כוס חלב

חצי כוס מים

כפית תמצית וניל טבעית

כפית גרידת לימון

חצי כפית ממתיק מלאכותי

כפית שמן קנולה

 

למילוי:

2 כפות גבינה לבנה

זרזיף תמצית וניל אמיתית

חצי כפית ממתיק

 

אופן הכנה: 

  • מערבבים את כל חומרי הבלילה יחד.
  • יוצקים למחבת חמה מטפלון (ניתן לרסס מעט שמן).
  • בתנועה מעגלית של המחבת מפזרים את הבלינצ'ס ומטגנים משני הצדדים עד שהעלים הופכים חומים מעט.
  • מוציאים הצידה להתקררות.
  • מערבבים את תערובת הגבינה, מניחים בתוך הבלינצ'ס ומגלגלים.
  • ניתן להחליף את המילוי במילויים אחרים - גם מלוחים זה נהדר.
 
גרסת הלייט - בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה
גרסת הלייט - בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה צילום : יונתן גוילי
 
 
עוד כתבות במדור לרדת בקטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.