מתכון למרק בשר עם תפוחי אדמה

 
המחמם הרשמי של החורף - מרק בשר ותפוחי אדמה
המחמם הרשמי של החורף - מרק בשר ותפוחי אדמה צילום: דודי כליפא
 
עודכן 18:00 18/12/2010

השף שאול בן אדרת מכין את הגרסה שלו למרק גולאש - קוביות בשר עם תפוחי אדמה בתוך מרק פיקנטי על בסיס עגבניות

 
 
 
 
 

כמה פעמים נפלה בחלקכם הזדמנות לעשות משהו טוב, כזה שיחמם את ליבם ובטנם של אלה שידם אינה משגת. ביום המרק שיתקיים ב-21.12 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, בינהם השף שאול בן אדרת ממסעדת קימל, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע מרגש.

 
שאול בן אדרת כבר הצטרף, ואתם?
שאול בן אדרת כבר הצטרף, ואתם? צילום: דודי כליפא

מרק בשר עם תפוחי אדמה

 

מצרכים (10 מנות): 

4 בצלים קצוצים גס

4 כפות שמן

2 ק"ג קוביות בשר בגודל 3X3 ס"מ

2 ק"ג קוביות תפו"א בגודל 3X3 ס"מ

1 כפית קימל גרגירים

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפות פפריקה חריפה

2 כפות מלח

1 כוס קוביות שורש סלרי

4 עגבניות חתוכות גס

4 גזרים חתוכים גס

2 עגבניות מגורדות בפומפיה (ללא קליפה)

4 עגבניות חתוכות גס

4 גזרים חתוכים גס

1/2 כוס רסק עגבניות

4 ענפי מרווה

4 ליטר ציר ירקות / מים(פחות מומלץ)

1 כפית כוסברה גרגירים

1/2 כוס כוסברה טריה קצוצה

 

אופן הכנה:

  • מאדים את הבצלים בשמן עד להזהבה.
  • מוסיפים את הבשר ותפוחי האדמה וממשיכים לאדות במשך 15 דקות נוספות.
  • מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לבשל עוד כשלוש שעות על אש נמוכה.
  • ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מגישים עם צרור בוקה גרני טרי לכל מנה (ענף רוזמרין, טימין, מרווה, בזיליקום - קשורים בחוט שפגט).

 

המתכון באדיבות השף שאול בן אדרת ממסעדת קימל - השחר 6, תל אביב.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של האירוע והזמינו את כל החברים >>

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק בצל צרפתי

מרק עדשים עם קוביות בשר

מרק כרוב עם נקניקים

מרק עדשים טורקי

לכל מתכוני המרקים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.