מרק קרם בטטה

 
מרק קרם בטטה עם גרגירי חומוס
מרק קרם בטטה עם גרגירי חומוס צילום: יח"צ
 
עודכן 15:01 19/12/2010

מרק בטטות קטיפתי עם כרישה ותפוחי אדמה מוגש עם גרגירי חומוס רכים

 
 
 
 
 

כמה פעמים נפלה בחלקכם הזדמנות לעשות משהו טוב, כזה שיחמם את ליבם ובטנם של אלה שידם אינה משגת. ביום המרק שיתקיים ב-21.12 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, בינהם השף יואב בר ממסעדת מאראבו, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע מרגש.

 
שף יואב בר הצטרף, ואתם?
שף יואב בר הצטרף, ואתם? צילום: יח"צ

מצרכים:

4 בטטות

2 תפוחי אדמה

1 בצל

1 כרישה

2 ארטישוק ירושלמי

8 שיני שום קלופות

20 גרם חומוס גרגירים

שמן זית

מלח

פלפל

מים

עלי כוסברה לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לתוך סיר את הבטטה, תפוחי אדמה, בצל, כרישה, ארטישוק ירושלמי ומים. מביאים לרתיחה עד לריכוך.
  • מבשלים 8 שיני שום קלופות בשמן זית, במשך כחצי שעה על סף נקודת רתיחה.
  • מסננים את הנוזל מהירקות, מוסיפים את הקונפי שום, וטוחנים את הכל במיקסר.
  • לקראת הסוף מוסיפים מלח ופלפל עד לקבלת מרקם חלק.
  • מכניסים את התערובת לתוך סיר ומוסיפים מהנוזל שסיננו.
  • מערבבים עד לפתיחת המרקם.
  • בקערה יוצקים את המרק ומוסיפים מספר גרגירי חומוס, עלי כוסברה וזילוף של שמן זית.

 

המתכון באדיבות השף יואב בר למסעדת מאראבו.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של האירוע והזמינו את כל החברים >>

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק גולאש

מרק בצל צרפתי

מרק עדשים עם קוביות בשר

מרק כרוב עם נקניקים

מרק עדשים טורקי

לכל מתכוני המרקים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.