בלגן במטבח? בואו נעשה קצת סדר

 
פותחים ארונות ורואים חושך בעיניים?
פותחים ארונות ורואים חושך בעיניים? צילום: אימג' בנק / Getty Images
 
עודכן 10:34 20/12/2010

מחקרים כבר הוכיחו כי המטבח עלול להיות החדר המסוכן בבית. אז איך בכל זאת הופכים אותו ליותר בטוח, נעים ורגוע?

 
 
 
 
 

מחקרים בעבר ובהווה הוכיחו כי המטבח הוא המקום המסוכן ביותר בבית: חפצים חדים, חומרים מסוכנים ורעילים ומכשירי חשמל - כל אלו יוצרים בעיות רבות במטבח, שחלקן אפילו לא בעיות בטיחותיות. כדי להפוך את המטבח שלכם למקום שהוא קודם כל יותר בטוח ואחר כך גם סביבת עבודה יותר נעימה ורגועה, הבאנו לכם חמישה פתרונות לבעיות נפוצות במטבח, הכל על מנת שהאוכל שאתם מכינים יהיה טוב וטעים ברמה המקסימלית.

 
הכינו מגירה מיוחדת לכלים המיוחדים
הכינו מגירה מיוחדת לכלים המיוחדים צילום: אימג' בנק / Getty Images

הבעיה

 

כמו כדורסלנים בתא שינה ברכבת, כלים כמו מצקת, תרווד, מרית, ממחה ועוד רבים אחרים, אינם נכנסים במגירת הסכו"ם וחסר להם מקום.

 

הפתרון

 

באחד מארונות המטבח, פנו מגירה ייעודית ואליה הכניסו את הכלים המיוחדים. כך גם תדעו תמיד איפה נמצא הכלי המיוחד החסר, וגם מגירה כזו תוכל לאכלס את הסכינים הגדולים והחדים. בנוסף, כך תמנעו סכנת פציעה מילדיכם כאשר הם רוצים להוציא כפית מהמגירה הרגילה.

 
דם, יזע ודמעות כאשר חותכים סלט?
דם, יזע ודמעות כאשר חותכים סלט? צילום: אימג'בנק / Getty Images

הבעיה

 

בכל פעם שאני חותך סלט, אני מעמיד לידי תיק עזרה ראשונה בכוננות, ועדיין לא מעט פעמים אני מוצא את עצמי נאנח בכאב אחרי עוד חתך באצבע ומבכה את הצורך להעיף עכשיו מלפפון שלם לפח רק כי התזתי עליו מנת דם. בנוסף לסכנת החיתוך ישנה גם את הבעיה שיוצרים הבצל והשום - הריח בידיים שנשאר לשבועיים, ובמקרה של הבצל, הריח מגיע בתוספת עיניים שורפות ודומעות.

 

הפתרון

 

ישנם היום לא מעט חברות שמייצרות חותכים אוטומטיים לירקות. בוחרים את רמת החיתוך הרצוי, מפעילים, ותוך רגעים ספורים יש לכם סלט ערבי קצוץ דק או קוביות תפו"א לעוף שבתנור. פתרון נהדר למי שלא רוצה לסבול מריח רע ועיניים דומעות, ועוד יותר נהדר לאנשים בעלי שתי ידיים שמאליות.

 
 
החסה הבעייתית
החסה הבעייתית צילום: אימג' בנק / Getty Images

הבעיה

 

ידוע כי ייבוש עלי חסה הוא תהליך ארוך ומייגע, ותמיד כאשר מכינים ארוחה גדולה הכוללת סלט חסה, מתחילים דווקא בו, כאילו אין שום בשר וקינוחים בעולם. הסיבה לכך היא כי החסה דורשת טיפול אינטנסיבי הכולל שטיפה יסודית, חיתוך מדויק ולבסוף ייבוש מאסיבי. בעקבות זאת, לא פעם וודאי מצאתם עצמכם מחליפים לחסה מגבות כמו חיתול לתינוק, בזמן שהסלט ממתין ולבסוף אף נהרס.

 

הפתרון

 

מצויים כיום מייבשי חסה ידניים וחשמליים, אשר מסובבים את החסה במהירות ומייבשים אותה בקלות וללא קרעים. הסוף לשעבוד כל מגבות הבית.

 
השום תמיד היה סיפור מסריח
השום תמיד היה סיפור מסריח צילום: יח"צ

הבעיה

 

השום הוא בעיה קשה מאוד במטבח ובבישול. הוא גם מסריח ברמות מבאישות וגם קשה מאוד לחתוך אותו בלי לקטוף איזה אצבע או שתיים.

 

הפתרון

 

ישנם כיום מכשירים ידניים ואוטומטיים לריסוק שום, כאשר המכשיר נראה כמו מלקחיים עם צד מחורר, כאשר ברגע שהמלקחיים נלחצות על השום הוא נלחץ ויוצא דרך החורים. המכשיר הזה גם מונע את הריח בידיים וגם מאפשר לנו להמשיך לשיר "10 אצבעות לי יש" ובא עם תוספת מיוחדת- צידו השני הוא חולץ חרצנים של זיתים.

 
הניילון נצמד, אבל לא יותר מדי
הניילון נצמד, אבל לא יותר מדי צילום: אימג' בנק / Getty Images

הבעיה

 

ניילון שנצמד יתר על המידה הוא חומר מאוד בעייתי לעבוד איתו משום שהוא נדבק חזק מאוד אל עצמו. כתוצאה מכך, כאשר אנו מנסים לעטוף משהו אנחנו מוצאים את עצמנו מכוסים בגושי ניילון נצמד עם וריד נפוח מעצבים.

 

הפתרון

 

שימו את הניילון במקפיא. לאחר שתוציאו אותו, הניילון הנצמד יהיה ילד טוב כמו דודנו נייר האלומיניום, ויאפשר לנו לעטוף ולכסות בו כל דבר שנרצה בלי להיהפך לגוש אחד דביק.

 

עוד ב'מטבח של המחר':

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.