מתכון לעוגת שטולן

 
עוגת שטולן מלאה בטעמים וניחוחות
עוגת שטולן מלאה בטעמים וניחוחות צילום: יח"צ
 
עודכן 12:13 20/12/2010

עוגה מסורתית שמוגשת בעיקר בחג המולד ומלאה באגוזים, שקדים וצימוקים. אם תתאפקו ולא תחסלו אותה כבר ביום ראשון תהנו מהטעמים המשתבחים שלה

 
 
 
 
 

מצרכים: 

125 גרם חמאה

170 גרם סוכר

קורט מלח

גרידת תפוז

גרידת לימון

3 כפות רום לבן/ליקר דובדבן

מעט תמצית וניל

5 טיפות תמצית שקדים

2 ביצים

200 גרם גבינה לבנה 9&

1 כף ריבת משמש

  • מערבלים במיקסר את כל החומרים פרט לביצים, גבינה וריבה.

 

מצרכים יבשים: 

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

50 גרם שקדים קצוצים

100 גרם צימוק בהיר

100 גרם צימוק כהה

2 כפות קוקוס

350 גרם קמח תופח

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את החומרים היבשים בקערה נפרדת.
  • מוסיפים למיקסר את החומרים היבשים ומערבלים עד לאיחוד כל החומרים (לישה מיותרת תיצור עוגה כבדה).
  • יוצרים מהתערובת 2 כיכרות מאורכות ומניחים על גבי תבנית אפיה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • אופים כ 30-40 דקות (עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש).
  • מיד בהוצאת העוגה מהתנור מורחים כל כיכר ב-50 גרם חמאה מומסת ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מומלץ לעטוף את העוגות בנייר כסף.
  • להגשה: פורסים בסכין לחם לפרוסות דקיקות.

 

המתכון באדיבות משה אהובי - קונדיטוריית Piece of Cake, יהודה הימית 17 יפו.

  

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכונים לעוגות שוקולד מיוחדות

מתכון לעוגת שוקולד ומרשמלו

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.