רושם מתוק

 
עודכן 13:26 20/12/2010

לימי הולדת או כשמתחשק לפנק את המשפחה - 2 מתכונים לעוגת שוקולד עם פירות ועוגת שכבות ללא גלוטן עם קצפת ותותים

 
 
 
 
 
עוגת שכבות עם תותים
עוגת שכבות עם תותים צילום: מתוך הספר 500 Cakes

עוגת שכבות ללא גלוטן

עוגת השכבות הפשוטה עם התותים והקרם היא הבחירה המושלמת לכל מי שנמצא בדיאטה נטולת גלוטן. 

 

מצרכים לעוגה:

170 גרם שקדי לוז קלויים

300 גרם סוכר

5 חלבוני ביצה

2 כפיות חומץ בן יין

 

מצרכים למילוי:

120 מי"ל שמנת מתוקה

150 גרם תותים טריים חתוכים ומקולפים + תוספת להגשה

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-190 מעלות. משמנים שתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ ומניחים בתחתיתן נייר אפייה.
  • טוחנים את השקדים במעבד מזון.
  • מוסיפים לתערובת השקדים כרבע מכמות הסוכר, מערבבים ומניחים בצד.
  • טורפים את החלבונים של הביצה, מוסיפים בהדרגתיות את הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה וקשה (יציבה).
  • מוסיפים את השקדים הטחונים והחומץ בין יין ומערבבים.
  • מחלקים את התערובת בין התבניות המוכנות ואופים במשך 40 דקות עד לקבלת צבע חיוור ומרקם קריספי.
  • מכבים את התנור ונותנים למקפצת שבפנים להתקרר לגמרי.
  • מסירים את נייר האפייה מהמקצפות שהתקררו. 
  • מניחים שכבה אחת מהן על צלחת הגשה כשהחלק העליון שטוח.
  • בעזרת לקקן מורחים על העוגה את הקרם על החלק העליון של השכבה התחתונה.
  • מקשטים את הקרם עם תותים מקולפים ומכסים בשכבה השנייה של העוגה.
  • מגישים עם תוספת תותים טריים על השכבה העליונה של העוגה ולצידה.
 
עוגת שוקולד עם פירות
עוגת שוקולד עם פירות צילום: מתוך הספר 500 Cakes

עוגת שוקולד עשירה

עוגת שוקולד עשירה וקרמית עם נגיעה מושלמת של פירות מרעננים.

 

מצרכים לעוגה:

260 גרם שוקולד מריר

170 גרם חמאה חתוכה לקוביות

200 גרם סוכר

3 ביצים גדולות

85 גרם קמח

2 כפיות אינסטנט קפה מומס עם 2 כפיות מים רותחים

 

מצרכים להקפאה:

300 גרם שוקולד מריר מגורד

85 גרם חמאה ללא מלח

 

מרכיבים לקישוט:

300 גרם תערובת פירות יער

 

אופן הכנה:

מחממים את התנור מראש ל- 160 מעלות.

משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ ובתחתיתה מניחים נייר אפייה ומשמנים אותו.

שוברים את השוקולד המריר לחתיכות וממיסים עם החמאה בקערה חסינת חום המונחת על מחבת עם מים רותחים על אש נמוכה בעדינות, עד שהשוקולד והחמאה נמסים.

מוציאים את הקערה ומניחים לתערובת להתקרר.

בוחשים את הסוכר עם הביצים אחת אחרי השניה וטורפים את התערובת.

מנפים את הקמח על התערובת ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את הקפה והשוקלד המומס ומערבבים.

שופכים את התערובת לתבנית המשומנת.

אופים למשך 55 דקות עד שרואים שהחלק העליון של העוגה קשה ומילוי מרכז העוגה מתנדנד מעט. (העוגה תתקשה כשהיא תתקרר). משאירים את העוגה בתבנית לקירור מלא.

מוציאים את העוגה מהתבנית בזהירות, מניחים אותה על קרש חיתוך ומחלקים אותה לשתי שכבות.

ממיסים את השוקולד עם החמאה בקערה מעל למחבת עם מים רותחים באיטיות על אש נמוכה ומערבבים עד שתתקבל תערובת אחידה.

כשהתערובת המתקבלת סמיכה, מוציאים אותה מהאש ומניחים לה להתקרר.

מניחים את העוגה על צלחת הגשה, מורחים שליש מהתערובת על שכבה אחת.

מחברים בצורת סנדוויץ' את השכבה הראשונה לשכבה השנייה ומשטחים את החלק העליון וצידי העוגה עם תערובת השוקולד הקפואה.

 

אופן הגשה:

מקשטים עם תערובת של פירות יער.

 

המתכונים מתוך הספר 500 Cakes - להשיג בלעדית ברשת בלו בנדנה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכונים לעוגות שוקולד מיוחדות

מתכון לעוגת שוקולד ומרשמלו

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.