עושים סדר במקרר

 
המקרר הוא שלכם, טפלו בו
המקרר הוא שלכם, טפלו בו צילום: אימג' בנק / Getty Images
 
עודכן 13:53 20/12/2010

המקרר, אליו עולים לרגל כל בני הבית, עלול להפוך למקדש של בלגן וכאוס של מוצרי מזון. כך תצילו את מצב

 
 
 
 
 

ביצה שבורה, קוטג' שנשפך, צנצנת מנופצת. אלו הם רק חלק מאסונות שבשגרה המתרחשים במטבח לאחר הקניות השבועיות. כדי למנוע עוגמת נפש ושטיפת רצפות באופן שוטף, הרי לכם כמה טיפים לסידר המקרר.

 

בתחילה, נחלק את המקרר ל-3 חלקים: מגירות, מדפים ודלת (לא כללנו את המקפיא). כמו בעולם האקולוגיה, כל הפרת האיזון העדין בין חלקי הסביבה (המקרר), יגרום לאסון סביבתי (דומינו בקבוקי רטבים, המסתיים בקול נפץ על הרצפה).

 

 המגירות

 

בכל מקרר סטנדרטי ישנן 3 מגירות- 2 תחתונות ואחת עליונה המשתלבת עם המדף העליון. במגירה העליונה נשים את כל מוצרי החלב החדשים שעוד לא נפתחו (מלבד המעדנים). בנוסף, נשאיר את הגבנ"צ ונוסיף גם מוצרי חלב חד פעמיים בשימוש (לבן,שמנת).

 

בשתי המגירות התחתונות כדאי לשים את כל הירקות שזקוקים לקירור. מקומם של האבוקדו, התפוזים, הקלמנטינות והבננות הוא בקערת פירות בסלון, אלמנט שיוסיף אסתטיקה טבעית להפליא.

 

ועוד טיפ קטן - במגירה השמאלית שימו את כל הירקות הישנים, ואילו את החדשים רצוי לשים בשקיות במגירה הימנית. כמו כן, אין זה מקומם של ירקות כמו בצל, תפו"א, בטטות ושום, שהם מחוץ למקרר.

 
מקרר
מקרר צילום: אימג' בנק / Getty Images

המדפים

 

את המקרר נחלק לשלושה מדפים. הפעם, בצורה חריגה, נתחיל דווקא עם מוצר אחד מיוחד ואז נעבור לסדר הרגיל. הכוונה היא  לפצצה המתקתקת היושבת במקרר ומחכה רק לתנועה לא נכונה שתעשו על מנת ליפול, הלא הן הביצים.

 

את הביצים יש לשים בסלסלה מוגנת ומנוטרלת היטב בצד השמאלי של המדף האמצעי, ולבודד את הסלסלה כך שלא תשקף שום סכנה לשלום האוכל באזור.

 

יש גם להקפיד כי הסלסלה תצויד בדפנות גבוהות על מנת למנוע בריחה של אחד מגורמי הסכנה. וכעת, לאחר שנטרלנו את המוקש העיקרי, נתחיל לסדר את המדפים.

 
 

המדף העליון

 

שם המשחק הוא "מה כבר פג תוקף אבל מריח בסדר אז לא נזרוק". כל שארית שקיימת במקרר (מלבד אלו המיוחסות לדלת), מקומה במדף העליון. מדובר בגבינות פתוחות, חומוס וטחינה ריקים למחצה, וריבות שלא נוצלו עד תום.

 
הניחו על המדף כל סוג שאריות מזון שהכנתם
הניחו על המדף כל סוג שאריות מזון שהכנתם צילום: אימג' בנק / Getty Images

המדף האמצעי

 

בנוסף לביצים שעליו, כדאי לשים על המדף כל סוג שאריות מזון שהכנתם. אוכל מסוג זה יש לשים בצנצנות זכוכית לא גדולות מדי ורצוי עם מכסה שטוח מזכוכית ולא עם ידית או מכוסה בניילון נצמד, לשם ניצול מרבי של החלל המרחבי במדף על ידי בנייה בקומות מצנצנות האוכל. בנוסף, נחזור על ההוראה שיש להשאיר טווח ביטחון בין הביצים לשאר האוכל.

 

המדף התחתון

 

"מדף הבטחון". על מדף זה נשים את כל צנצנות הזכוכית שבמקרר (חמוצים מקופסאות שימורים, מיונז וכדומה). נוסיף את מעדני החלב על מדף זה כדי לאפשר נגישות לילדים לקחת אותם. בנוסף, נשים את עשבי התיבול (פטרוזיליה,שמיר, נענע), שיצטרפו אל הפירות שזקוקים לקירור אך לא נכנסים במגירות (חצי אבטיח, מלון, ענבים).

 
כך תפתחו את המקרר, מבלי להיבהל
כך תפתחו את המקרר, מבלי להיבהל צילום: אימג' בנק / Getty Images

הדלת

 

לפני שמתחילים לסדר, כדאי להתקין על דלת המקרר עוד מספר מדפים קטנים לשם ניצול מרבי של שטח הדלת, בנוסף למדף התחתון הרחב. לדוגמא, במידה ובמקרר יש 4 מדפים קטנים על הדלת, במדף התחתון, הרחב, נשים את כל בקבוקי השתייה: מים, שוקו/מוקה, מיצים טבעיים, שתייה מוגזת ובקבוק יין. בנוסף, נכניס גם את קרטוני החלב, את בקבוקי הקטשופ ובקבוק צ'ילי גדול.

 

במדף השמאלי התחתון כדאי לשים את כל בקבוקי הרטבים באשר הם, במיוחד אם הם עשויים זכוכית. תוספת מיוחדת ולא מחייבת למדף זה- צנצנת/בקבוק חרדל. במדף שמעליו, השמאלי העליון, נשים את כל התבלינים, מלבד מלח וסוכר.

 

במדף הימני העליון כדאי לשים עוד שאריות, אבל מסוג שונה- שליש חבילת אורז, חפיסת שוקולד פתוחה, חצי שקית קוסקוס וכיוצ"ב.

 

במדף הימני התחתון נניח דברים שבדרך כלל לא אוכלים/משתמשים בהם בתכיפות: בקבוקי תרופות שזקוקות לקירור, פחיות בירה או סוללות.

 

עוד ב'מטבח של המחר':

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.