מרק אפונה ושיפקה

 
מרק אפונה ופלפל שיפקה
מרק אפונה ופלפל שיפקה צילום: נעמה פלד
 
עודכן 19:22 20/12/2010

השף אביב משה מלמד אתכם איך להכין מרק אפונה קטיפתי בצבע משגע עם ניחוח מעושן בזכות הפלפל שיפקה

 
 
 
 
 

כמה פעמים נפלה בחלקכם הזדמנות לעשות משהו טוב, כזה שיחמם את ליבם ובטנם של אלה שידם אינה משגת. ביום המרק שיתקיים ב-21.12 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, בינהם השף אביב משה ממסעדת מסה, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע מרגש.

 

מרק אפונה ושיפקה

 

מצרכים:

4 שיני שום

1 גזר חתוך גס

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כוס כוסברה טרייה

1 שורש סלרי חתוך גס

1 שורש פטרוזיליה חתוך גס

4 כוסות ציר ירקות

4 כוסות אפונה

מלח

2 כפות שמן זית

3 פלפל שיפקה חתוך לרצועות דקות

1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות

  

אופן הכנה:

מטגנים את השום במחבת עם שמן זית עד להזהבה.

מוסיפים את ירקות השורש (גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזילה) הכוסברה הטרייה, האפונה וזרעי הכוסברה.

מערבבים ומבשלים הכל במשך 5 דקות.

מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים הכל עד ריכוך.

מכניסים לבלנדר וטוחנים. מוסיפים מלח לפי הטעם.

מערבבים את השיפקה וקוביות הפלפל האדום עם שמן זית בכלי נפרד.

לאחר מזיגת המרק, מקשטים במעט מתערובת הפלפל שיפקה מעל.

 

המתכון באדיבות השף אביב משה ממסעדת מסה - הארבעה 19, תל אביב.

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק קרם בטטה

מרק גולאש

מרק בצל צרפתי

מרק עדשים עם קוביות בשר

מרק כרוב עם נקניקים

מרק עדשים טורקי

לכל מתכוני המרקים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.