מתכון לתבשיל טלה עם אורז

 
מנסף - תבשיל טלה עם אורז
מנסף - תבשיל טלה עם אורז צילום: דן פרץ
 
עודכן 12:04 21/12/2010

שוק טלה בבישול איטי עם עשבי תיבול וירקות שורש לצד אורז בניחוח קינמון עם קשיו וצנוברים

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 ק"ג שוק טלה

קילו אורז בסמטי

4 בצלים חתוכים לקוביות

4 שיני שום כתוש

2 גזר חתוכים גס

ראש סלרי חתוך גס

שורש פטרוזיליה חתוך גס

פלפל אנגלי

עלי דפנה

הל

קינמון

רוזמרין וטימין

שמן קנולה

 

אופן הכנה: 

  • משחימים את שוק הטלה בסיר עם מעט שמן ומוסיפים את ירקות השורש: בצל, גזר, ראש סלרי ושורש פטרוזיליה.
  • מכסים במים, מרתיחים ומורידים קצף ושומן.
  • מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה, הל, קינמון, רוזמרין , טימין  וראש שום חצוי. מבשלים על אש קטנה כשעתיים.
  • מוצאים את שוק הטלה ומהנוזל ומכינים את האורז (1.5 כוסות מים רותחים לכוס אורז).
  • מכינים תערובת תבלינים ממלח גס, פלפל אנגלי טחון, קינמון טחון ואגוז מוסקט. חצי מכמות התערובת מפזרים על שוק הטלה לפני ההשחמה בתנור ואת החצי השני על האורז.
  • מכניסים את שוק הטלה והאורז לתנור ל 20 דקות בחום של 200 מעלות.

  

אופן ההגשה:

  • במגש גדול מניחים את האורז באמצע ומעל את השוק טלה ומקשטים בקשיו, צנוברים קלויים ושקדים.

 

המתכון באדיבות השף אבו ריא וויסאם למסעדת שוואטינא.

 

כרוב ממולא של אמא

ממליגה רומנית 

קנלוני במילוי בטטות

סלטים טריפוליטאים

פתאי מוקפץ עם ירקות וטופו

בורקס לייט עם טחינה אדומה

כרוב ממולא צמחוני

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.