מתכון לסלט ארטישוק ירושלמי

 
סלט ארטישוק ירושלמי
סלט ארטישוק ירושלמי צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 15:40 21/12/2010

ארטישוק ירושלמי צרוב במחבת עם בצלים ירוקים, שום ומרווה

 
 
 
 
 

מצרכים: 

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף

5 בצלים ירוקים שטופים

3 שיני שום פרוסות דק

3 עלי מרווה שלמים

6 כפות שמן זית

5 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית קליפת לימון מגורדת

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מלח גס

פלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבצלים הירוקים לפיסות באורך של כ-10 ס"מ.
  • חותכים את הפיסות לרצועות אורך דקיקות ככל האפשר.
  • שמים את רצועות הבצל הירוק בקערה גדולה עם מי קרח קרים (תוך כמה דקות הן תהינה מסולסלות ופריכות מאוד).
  • חוצים את הארטישוקים לרוחבם.
  • חותכים כל מחצית ל"גפרורים" של כחצי ס"מ.
  • מבשלים את פיסות הארטישוק הירושלמי במים רותחים עם מעט מלח כ-5-6 דקות עד שהם מתרככים דיים.
  • מסננים היטב ומעבירים לקערה גדולה.
  • שמים במחבת קטנה את שמן הזית ומאדים בו את השום ועלי המרווה, תוך ערבוב, עד שהשום מתחיל להזהיב בשוליו. מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, הפלפל והמוסקט.
  • מביאים לרתיחה ויוצקים אל קערת הארטישוק הירושלמי. מערבבים.
  • מחכים עשר דקות ומוסיפים את הבצל הירוק המסונן והמלח הגס.
  • מערבבים ומגישים.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה:

סלטים שמתפקדים כארוחה שלמה

ארוחת קיץ ישראלית - סלט קינואה, פסטה עם עשבי תיבול וקסטה גלידה

מתכון לסלט עוף קר עם רוטב סויה ודבש

מתכונים עם בורגול - פילאף בורגול עם בשר וסלט בורגול עם עגבניות

מתכון לכרובית אפויה בתנור עם רוטב שום ולימון

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | ירקות - יום א'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.