מתכון לקראמבל ארטישוק ירושלמי

 
קראמבל ארטישוק ירושלמי
קראמבל ארטישוק ירושלמי צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 19:12 26/12/2010

מאפה פריך וטעים במיוחד של ארטישוק ירושלמי, ערמונים וגבינת פרמזן מעל

 
 
 
 
 

מצרכים: 

2\1 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ושטוף

1 שקית ערמונים קלופים בוואקום

12 שיני שום שלמות

1 כף עלי רוזמרין

1 כף עלי טימין

1 כף מלח גס

חצי כף פלפל שחור גרוס

חצי כוס שמן זית משובח

1 כף קליפת לימון מגורדת

4\1 כוס מיץ לימון סחוט טרי

 

מצרכים לפירורים (הציפוי): 

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

2\1 1 כוסות קמח

1 כף עלי רוזמרין

1 כף עלי טימין

חצי כוס אגוזים או שקדים קצוצים

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה: 

  • שמים במעבד מזון את החמאה, קמח, רוזמרין וטימין ומעבדים לבצק פירורי למדי.
  • מוציאים מהמכשיר, מערבבים פנימה בעדינות, את הגבינה, אגוזים, מלח ופלפל.
  • מכסים ושומרים במקרר.
  • שמים בתבנית חסינת חום את הארטישוק הירושלמי הקלוף והשטוף, יחד עם הערמונים.
  • מערבבים את כל שאר החומרים, מוסיפים לתבנית ומערבבים כך שכל הארטישוקים והערמונים עטופים בתערובת.
  • מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-40 דקות.
  • מידי פעם הופכים.
  • מוציאים מהתנור, מפזרים על פני הארטישוקים את התערובת הפירורית בשכבה אחידה.
  • מכניסים שוב לאפייה של חצי שעה נוספת, עד שפנים הציפוי שחום.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה:

סלטים שמתפקדים כארוחה שלמה

ארוחת קיץ ישראלית - סלט קינואה, פסטה עם עשבי תיבול וקסטה גלידה

מתכון לסלט עוף קר עם רוטב סויה ודבש

מתכונים עם בורגול - פילאף בורגול עם בשר וסלט בורגול עם עגבניות

מתכון לכרובית אפויה בתנור עם רוטב שום ולימון

 

 

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | ירקות - יום א'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.