מתכון לעוף עם ארטישוק ועגבניות

 
עוף עם ארטישוק ועגבניות
עוף עם ארטישוק ועגבניות צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 19:13 26/12/2010

תבשיל שוקי עוף שחומים עם ארטישוק, פלפל חריף, עגבניות וזיתים

 
 
 
 
 

מצרכים:

8 שוקי עוף

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לשניים

1 בצל סגול קצוץ גס

3 שיני שום קצוצות גס

1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים וקצוץ גס

5 עלי מרווה שלמים

1/3 כוס שמן זית

3 עגבניות בשלות קצוצות

1/4 כוס זיתים שחורים מגולענים

1/2 1 כוס מרק עוף צח

מלח

פלפל שחור טחון טרי

1 כף כורכום

3 בצלים ירוקים קצוצים

 

אופן הכנה:

  • שמים את השמן בסיר רחב.
  • כשהוא חם, מטגנים בו את שוקי העוף-ממליחים ומפלפלים עד שהן שחומות מעט. מוציאים מהסיר.
  • מוסיפים לסיר עם השמן את הבצל, שום, מרווה ופלפל חריף ומאדים בשמן כחמש דקות.
  • מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים תוך עירבוב כשלוש דקות.
  • מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומטגנים יחד עוד דקה.
  • מחזירים לסיר את העוף ומערבבים.
  • מוסיפים את הזיתים, כורכום, מלח ופלפל.
  • מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים יחד 45 דקות.
  • מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה:

סלטים שמתפקדים כארוחה שלמה

ארוחת קיץ ישראלית - סלט קינואה, פסטה עם עשבי תיבול וקסטה גלידה

מתכון לסלט עוף קר עם רוטב סויה ודבש

מתכונים עם בורגול - פילאף בורגול עם בשר וסלט בורגול עם עגבניות

מתכון לכרובית אפויה בתנור עם רוטב שום ולימון

 

 

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | ירקות - יום א'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.