מתכון לסרדינים צלויים בתנור

 
סרדינים צלויים בתנור בשמן זית, לימון ומרווה
סרדינים צלויים בתנור בשמן זית, לימון ומרווה צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 19:03 28/12/2010

סרדינים צלויים בתנור עם זיתים טחונים, מרווה וצ'ילי לצד רוטב עגבניות קר

 
 
 
 
 

מצרכים: 

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות קליפת לימון מגורדת

5 שיני שום כתושות

מעט שבבי צ'ילי מיובשים

8 עלי מרווה קצוצים 

1 ק"ג סרדינים טריים ומנוקים ללא הראש

מלח גס

פלפל שחור

רוטב עגבניות להגשה

 

אופן הגשה:

  • מערבים בקערית את השמן, מיץ וקליפת הלימון, עלי מרווה, זיתים טחונים ושבבי צ'ילי.
  • משמנים תבנית.
  • מניחים את הדגים בשכבה אחת, צפופים אלה ליד אלה.
  • מורחים אותם בתערובת התבלינים.
  • מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס.
  • מכניסים את התבנית עם הדגים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך כ-10-12 דקות.
  • מגישים עם רוטב עגבניות קר.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

לביבות דג עם ארטישוק

דניס על מצב בורגול עם חצילים

פיש אנד צ'יפס

בלינצ'ס במילוי גבינה וסלמון

סלמון בתנור עם בטטות

דג שלם אפוי בתנור

בורי עם ירקות מוקפצים

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | עופות ודגים - יום ג'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.