אוכלים לפי הספר: פיצהפיתה

 
מה אתם אומרים, יצאו דומים לעוגיות בספר?
מה אתם אומרים, יצאו דומים לעוגיות בספר? צילום: ג'רי וינוקור
 
עודכן 02:29 27/12/2010

מדור חדש שינסה עבורכם מתכונים מתוך ספרי בישול. והפעם: הכנסנו את הספר "פיצהפיתה" למטבח ויצאנו עם 2 מנות משובבות לב ובטן - עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ושיפודי נקניקיות עם ירקות

 
 
 
 
 
פיצהפיתה
פיצהפיתה צילום: יח"צ

פיצהפיתה 

ועוד מאכלים שילדים אוהבים

 

מאת: דנית סלומון 

מספר עמודים: 66

מחיר:  94 ש"ח

מיועד ל: ילדים שרק עתה התחילו לבשל או צעירים/הורים שמחפשים מתכונים מהירים וקלי הכנה

דרגת קושי: קל

היכן ניתן להשיג: בחנויות הספרים

הוצאה: קוראים

מה הכנו: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ושיפודי נקניקיות וירקות

 

עוגיות בוטנים ושוקולד

עוגיות מתוקות, בשני צבעים ובשני טעמים, מקושטות בעדשי שוקולד. ההסברים ארוכים - ההכנה קלה ומהנה.

  

מקצה שיפורים:

  • שיטת המסת השוקולד בעייתית במיוחד לאור העובדה שניתן להמיס שוקולד בקלות רבה יותר על ידי שימוש במיקרו או בבן מארי.
  • עדשי השוקולד מאבדים מצבעם בתנור.
  • ניתן לוותר על טבילת העוגיות בסוכר, העוגיות גם ככה מתוקות דיין.

 

בטעם טוב:

  • 100 גרם חמאה/מרגרינה וביצה אחת ל-60 עוגיות. שווה.
  • העוגיות יצאו דומות לצילום בספר והיו בהחלט קלות להכנה.
  • בגזרת הטעם נרשמה התלהבות, הן מצד הילדים והן מהמבוגרים.

  

 

מצרכים ל-60 עוגיות:

100 גרם חמאה/מרגרינה בטמפ' החדר

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה טרופה

1 ו-3/4 כוסות קמח לבן

1 כף קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

2 כפיות חמאת בוטנים חלקה

25 גרם שוקולד מריר, קוביות

1/2 כוס סוכר לטבילת העוגיות

60 עדשי שוקולד

 

אופן הכנה:

  • חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים לקערת ערבול. מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבלים יחד במהירות נמוכה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נבלעת בתערובת החמאה.
  • מנפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח לקערת הערבול. מערבלים במהירות בינונית עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים חצי מכמות הבצק לקערת הערבול השנייה.
  • מוסיפים את חמאת הבוטנים לקערת הערבול הראשונה ומערבלים במהירות בינונית רק עד שהתערובת אחידה. אוספים את הבצק לגוש אחד במרית גומי או פלסטיק ומחלקים ל-3 חלקים שווים בגודלם.
  • שמים את קוביות השוקולד בקערית קטנה חסינת חום ויוצקים עליהן כוס מים חמים מאוד (מהקומקום). משהים דקה, כדי להניח לשוקולד להתרכך. שופכים את כל המים מהקערית (מניחים להב סכין כנגד דופן הקערית כדי שהשוקולד לא יחליק החוצה יחד עם המים). מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הערבול השנייה ומערבלים במהירות בינונית. אוספים את הבצק לגוש אחד ומחלקים ל-3 חלקים שווים בגודלם.
  • מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומגלגלים עליו חלק אחד של בצק חמאת הבוטנים לגליל באורך 20 ס"מ. על אותו נייר מגלגליםחלק אחד של בצק השוקולד לגליל באורך זהה. מצמידים את שני הגלילים זה לזה ועוטפים את הרצועה בנייר אפייה. מכינים את שאר הרצועות באותה דרך. מקררים את הגלילים במשך שעתיים לפחות.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מפזרים את הסוכר בצלחת. מוציאים את רצועות הבצק מהמקרר. חותכים כל רצועה דו צבעית ל-20 פרוסות שוות בעוביין.
  • מגלגלים כל פרוסה כדי ליצור כדור. משטחים את הכדור וטובלים את החלק העליון בסוכר. מניחים אותו בתבנית כשהצד המסוכר כלפי מעלה. משאירים 3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה. מהדקים עדשת שוקולד למרכז כל עוגיה.
  • אופים את העוגיות במשך 7-20 דקות, רק עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מניחים לעוגיות להצטנן בתבנית במשך 10 דקות לפי שמשחררים אותן.
 
ככה זה נראה בספר
ככה זה נראה בספר צילום : יח"צ
 
מה אתם אומרים, נכון שיצא דומה?
מה אתם אומרים, נכון שיצא דומה? צילום : ג'רי וינוקור
 
 

שיפודי נקניקיות וירקות

סתם נקניקיות משעממות הופכות למעדן מיוחד כשמשחילים אותן על שיפודים בתוספת ירקות צבעוניים, מברישים ברוטב חרדל וקטשופ וצולים תחת הגריל שבתנור.

 

מקצה שיפורים:

  • הרוטב פחות מוסיף טעם, כי אם יותר ברק וצבע
  • חשוב לקנות נקניקיות איכותיות במיוחד כאשר מדובר בילדים

 

בטעם טוב:

  • דרך מצוינת להכניס ירקות לארוחה של הילדים
  • מהיר, קל להכנה ועושה שימוש במצרכים שיש לכל אחד בבית

 

 

מצרכים (2 מנות):

4 נקניקיות עוף, הודו, או עגל

8 עגבניות שרי

1/2 פלפל ירוק, צהוב או כתום

 

לרוטב התיבול:

1 כף שמן זית

1 כף קטשופ

1/2 כפית חרדל

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • חותכים כל נקניקייה ל-4 חלקים שווים באורכם. רוחצים היטב את העגבניות ואת הפלפל. חותכים את הפלפל ל-8 ריבועים.
  • מצפים את התבנית ברדיד אלומיניום - הצד המבריק כלפי מעלה. משחילים על כל שיפוד רבע נקניקייה, קוביית פלפל, נקניקייה, עגבניה כך הלאה עד לסוף השיפוד. מסדרים את השיפודים בתבנית.
  • מדליקים את הגריל בתנור. שמים את כל המצרכים לרוטב בקערה קטנה וטורפים היטב במזלג. מברישים ברוטב את הנקניקיות ואת הירקות המושחלים על השיפודים.
  • מניחים את התבנית במרחק 10 ס"מ מתחת לגריל וצולים את השיפודים עד שהצד העליון של הנקניקיות ושל הירקות מזהיב. מוציאים את השיפודים מהתנור ומברישים בשארית הרוטב. מחזירים מתחת לגריל וצולים עד שהנקניקיות והירקות מזהיבים. מגישים מיד.

 

 
ככה זה נראה בספר
ככה זה נראה בספר צילום : יח"צ
 
שיפודי נקניקיות וירקות. דומה לספר?
שיפודי נקניקיות וירקות. דומה לספר? צילום : ג'רי וינוקור
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.