10 המתכונים הפופולריים ביותר לשנת 2010

 
המנצחת של שנת 2009 - עוגת ביסקוויטים קלה להכנה
המנצחת של שנת 2009 - עוגת ביסקוויטים קלה להכנה צילום: סם לביא
 
עודכן 12:29 26/12/2010

הם גרפו מאות לייקים, צפו בהם עשרות אלפי גולשים ואינספור אנשים ניסו אותם בבית. מצעד עשרת המתכונים הפופולריים לשנת 2010

 
 
 
 
 

שנת 2010 עומדת להסתיים, הייתה זו שנה שבה מגמת הבריאות המשיכה לעלות ולהתרחב, הקאפקייקס לאט לאט נעלמו וכמעט שלא תמצאו אחד שלא יודע מה זה קיורטוש או קרוקומבוש. 2010 הייתה גם השנה שבה כל עוגת שוקולד שהכנתם בבית עלתה לפייסבוק וגרפה לייקים, בשלנים חובבים יותר או פחות פתחו המון בלוגי אוכל, ובכלל, הבישול הביתי יצא מתחומי המטבח ונכנס לאינטרנט ולטלוויזיה.

 

כשהחלטנו לבדוק מה היו המתכונים הפופולרים של השנה, חשבנו שנקבל בעיקר את אלה הביתיים, לוודווקא הטרנדיים שצצים ונעלמים בכל שנה מחדש. והאמת? גם אנחנו הופתענו עד כמה צדקנו. הכניסות שלכם למתכונים, התגובות שהשארתם והלייקים שלכם לא הותירו מקום לספק. במטבח הפרטי של כולנו אנחנו מעדיפים את האוכל הפשוט והטוב. זה שלא מצריך חומרים יקרים או אופן הכנה ארוך ומסובך.

 

אז הנה לפניכם 10 המתכונים הפופולריים של 2010:

 

1. אצבעות שוקולד - בסיס קראנצ'י של שברי קורנפלקס וציפוי של קרם שוקולד

שילוב של הכנה פשוטה ומראה מפתה הפכו את המתכון הזה להצלחה מסחררת. השוקולד שמככב במתכון נמצא ב-4 מתוך 10 המתכונים הפופולריים ביותר ולא קשה להבין מדוע. לבן, חלב או מריר, מדובר בחומר גלם הכי ממכר ומענג שקיים בסקלת המתוקים.

 

לימור בן צבי כתבה בתגובה על המתכון שהוא מעולה ו"ללקק את האצבעות", אתם נתתם לו 325 לייקים ולנו לא נותר אלה להצטרף אליכם ואליה.

 

 
אצבעות שוקולד ממכרות
אצבעות שוקולד ממכרות צילום : יואל מזרחי
 

2. רולדת פתי בר - פירורי פתי בר עם שוקולד במילוי שמנת מתוקה

גם המתכון השני ברשימה שלנו מוקדש לשוקולד. עם 581 לייקים, הרולדה הזו היא לא רק קינוח קל להכנה היא גם הזדמנות מצוינת להכניס את הילדים למטבח ולתת להם לקשט בסוכריות צבעוניות או לרסק את הפתי בר. יותר מהכל, נדמה שמה ששבה את ליבכם היה המראה המשובב של העוגה שיכולה לתפקד כקינוח משפחתי או כעוגת יום הולדת מיוחדת.

 

נועה אלישייב כתבה בתגובה למתכון כי מעולם לא ניסתה משהו דומה אבל יצא לה פיצוץ. מכאן אנחנו מוסרים לה לייק גדול ומקווים שתשאיר לנו ביס בפעם הבאה.

 

 
חוויה מתוקה לילדים ולמבוגרים
חוויה מתוקה לילדים ולמבוגרים צילום : יח"צ
 

3. קציצות ופטריות ברוטב עגבניות - סופשבוע עם חיהל'ה

אם יש משהו שלמדנו מכם בשנה האחרונה, זה כמה אתם אוהבים קציצות. על בסיס עוף, בקר או שילוב של שניהם, הקציצות היו הכוכבות הגדולות של קטגורית הבשר. תוסיפו לזה רוטב עגבניות שכולם אוהבים והרי לכם מנה מנצחת שהולכת מצוין לצד פירה או אורז.

 

גיל סדרס כתב בתגובה למתכון שמדובר ביצירה מעוררת חושים ורויטל כהן עשתה אותן לשבת וסיפרה שהילדים לא הפסיקו לאכול אותן. אז אנחנו מצטרפים ל-264 הלייקים שנתתם למתכון והולכים להכין את הקציצות לארוחת הצהריים של מחר.

 

 
עגולות ועסיסיות - קציצות ופטריות ברוטב עגבניות
עגולות ועסיסיות - קציצות ופטריות ברוטב עגבניות צילום : חיה אילונה דר
 
 

4. נקניק שוקולד משודרג ופררו רושה תוצרת בית - קרין גורן

לפני שאנחנו מתארים לכם מה יש במתוק הזה שהצליח לצבור כל כך הרבה אהדה, תציצו במחברת של 2 המתכונים האלה. כן, קרין גורן היא כבר מזמן הגורו של עולם המתוקים. כל מתכון שלה זוכה לתגובות, כמעט ולא תמצאו מישהו שלא הכין עוגה שהיא אפתה ולמרות שבשנה האחרונה נעלמה מעט מהטלוויזיה השם שלה הולך הרבה לפני כל מתכון שלה.

 

אז מה יש במתכונים האלה? בעיקר שדרוג של 2 ממתקים פשוטים ונוסטלגים שאנחנו כל כך אוהבים. האחד מזכיר את הנקניק שהיינו מכינים בילדות, עטוף בנייר כסף ומונח במקפיא והשני גרסה ביתית לממתק ממותג שהפך לשם נרדף לאיכות ומראה יוקרתי.

 

אביבה שבתאי כתבה על המתכון שהוא תאווה לעיניים ולחיך, 375 גולשים עשו לייק על 2 המתכונים ואנחנו כבר מזמן חיסלנו כמה נקניקים שכאלה.

 

 
פררו רושה וממתק שוקולד
פררו רושה וממתק שוקולד צילום : דניה ויינר
 

5. פסטה ברוטב שמנת ובטטה - פסטה חלולה ברוטב שמנת וקוביות בטטה

דמיינו לעצמכם רוטב שמנת קטיפתי בניחוח שום עם קוביות בטטה מתקתקות ונימוחות, עכשיו שדכו לכל זה פסטה חלולה שממלאת את החללים שבה ברוטב העשיר. עכשיו אתם מבינים למה 301 גולשים עשו לה לייק ומדוע המתכון הזה כל כך ממכר? ובכלל, בטטות (וגם תפוחי אדמה) הם המלכים של הפחמימות.

 

מירב אזולאי עמר כתבה בתגובה למתכון שזו אכן מנה מענגת ואנחנו שהכנו את הפסטה הזו כבר אינספור פעמים מצטרפים לתגובה שלה ומוסיפים, כדאי לשדרג את הרוטב עם מעט אגוז מוסקט ושליש כוס יין לבן. מבטיחים לכם שהטעם רק ישתבח.

 

 
לא אוהבים בטטה? החליפו בברוקולי או תרד
לא אוהבים בטטה? החליפו בברוקולי או תרד צילום : רחלי קרוט
 

6. טירמיסו - שכבות של קרם שוקולד, קצפת ובישקוטים

המטבח האיטלקי היה פופולרי בארץ מאז ומתמיד. פסטות, פיצות ועוד שלל מאפים הצליחו לכבוש את ליבם ובטנם של הישראלים. גם בתחום המתוקים התמכרנו במהירות, הטירמיסו, אותה עוגת שכבות עם בישקוטים טבולים בליקר וציפוי עדין של קקאו, הפכה לאחת הקינוחים הפופולרים ביותר. תוסיפו לזה תמונה מעולה שמראה את כל השכבות מהצד והרי לכם הצלחה.

 

המתכון גרף 219 לייקים ושירה הוסיפה וכתבה כי זהו אחד המתכונים הכי מגרים שהיא נתקלה בהם לאחרונה. אז מה אתם אומרים, לא תנסו?

 

 
שכבות של עונג צרוף
שכבות של עונג צרוף צילום : יואל מזרחי
 

7. פלפלים ממולאים - פלפלים אדומים במילוי בשר, אורז ובצל מטוגן

 אם תדפדפו קצת למעלה למתכון מספר 3 תוכלו להבחין ששני מתכונים של חיהל'ה נכנסו לעשרת הגדולים שלנו, וזה בהחלט כבוד. הטור שהתחיל לפני 5 חודשים הפך לאחד הפופולריים והמוצלחים באתר. המדור מתעדכן קבוע בימי חמישי ומביא לכם מתכונים מיוחדים לקראת הסופ"ש, אחד מהם הוא הפלפלים הממולאים שמככב אצל רבים מאיתנו במטבחים כבר שנים רבות. אצל אחד הפלפלים ממולאים בעוף טחון ואצל השני בבקר, סבתא אחת מבשלת אותם ברוטב עגבניות חריף והשנייה ברסק מתקתק אבל איך שלא תכינו אותם, מדובר בתבשיל מנחם עם ניחוחות ביתיים.

 

סימה אסרף עזוז ועוד 229 גולשים שלחצו על הלייק ממליצים לכם לקנות פלפלים אדומים ולמלא אותם בכל טוב, לא תקשיבו להם?

 

 
אדומים, בוהקים ומלאים בכל טוב
אדומים, בוהקים ומלאים בכל טוב צילום : חיה אילונה דר
 

8. רקוט קרומפלי - מאפה תפוחי אדמה הונגרי

עוד לפני שאנחנו מזכירים את מוצאו של המתכון שלפניכם, דמיינו שכבות של תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה וגבינה צהובה מבעבעת. רקוט קרומפלי (רקוט=שכבות קרומפלי=תפוחי אדמה) הוא האח החורג והפחות מוכר של הגולאש הכל כך פופולרי. הסיבה העיקרית שהוא לא הצליח להכנס למטבחים הייתה העובדה כי המתכון המקורי עושה שימוש בנקניקים ביחד עם שמנת, ולכן רבים משומרי המסורת לא אימצו אותו למטבחם.

 

בגרסה שלפניכם הבאנו את האופציה החלבית, כך שאין יותר תירוצים. המאפה נהדר כמנה עיקרית לצד סלט או כתוספת משודרגת.

 

בתגובות שקיבל המתכון מצאנו לא מעט רעיונות לשדרוג. נומי סיפרה שסבא שלה היה מוסיף כרובית, יעל העדיפה שמנת לבישול ולא שמנת חמוצה וסול מעדיפה את המאפה עם בצל מטוגן ונקניק. לנו לעומת זאת, זה לא ממש משנה. כל עוד יישמר השילוב בין תפו"א, שמנת וגבינה צהובה אנחנו כבר נחכה לו עם המזלג ביד.

 

 
הישר מהמטבח ההונגרי - מאפה תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה צהובה
הישר מהמטבח ההונגרי - מאפה תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה צהובה צילום : flickr pellican
 

9. שוקי עוף עם פתיתים ואפונה - מנה עם ניחוחת מרוקאים

עגולים, ארוכים או מסולסלים, מאז ומתמיד היו הפתיתים זכר לילדות המוקדמת. ומי מאיתנו לא מתגעגע לאוכל של פעם? זה שהזכיר את שנות התמימות והכיף. המנה הזו היא בעצם גרסה משודרגת לאוכל שההורים והגננות נתנו לנו כשהיינו ילדים. רק שכאן, התווספו תבלינים (ראס אל חנות) שתוך דקותיים העבירו את המנה לגזרת המבוגרים.

 

אז בפעם הבאה שאתם רוצים להכין צהריים שגם אתם וגם הילדים תאהבו, תשכרו שהמתכון הזה הוא הפתרון האולטימטיבי. ובדרך, כשאתם מוסיפים את האפונה ומתחילים להגיש לצלחות, אל תשכחו מי המליץ לכם עליו ותשאירו גם לנו איזה שוק אחת או שתיים.

 

 
המנה הילדותית מקבלת תפנית בזכות ראס אל-חנות - שוקי עוף עם פתיתים ואפונה
המנה הילדותית מקבלת תפנית בזכות ראס אל-חנות - שוקי עוף עם פתיתים ואפונה צילום : רונן מנגן
 

10. חלה מתוקה - מתוקים שלי - שירלי נמש

המתכון שסוגר את רשימת עשרת הגדולים שייך לשירלי נמש, או בשמה האמיתי - חן. החלה המתוקה עם העיצוב המעוגל שחן פרסמה היא בעצם רק חלק מטור קבוע שבו אנחנו ממליצים לכם על בלוגי אוכל שווים במיוחד. ההצלחה המסחררת של המתכון הגיעה בעיקר בזכות התוצאה המדהימה שלו אבל גם כיוון שעלה בראש השנה שבו מתכוני דבש הופכים לפופולריים במיוחד.

 

הודות לכניסות המטורפות לכתבה ובעקבותיו לבלוג, קרס האתר של חן ועלה בחזרה רק כעבור כמה ימים שבהם מצאנו בפייסבוק המוני תמונות של החלה הזו שרבים מכם הכינו. בהמשך לפרגון שקיבל המתכון בפייסבוק, גם בתגובות לא הפסקתם לשבח ו-225 הלייקים שנתתם למתכון הם הוכחה נוספת להצלחתו.

 

 
חלה רכה ומתקתקה שתפיץ ניחוחות מדהימים בבית
חלה רכה ומתקתקה שתפיץ ניחוחות מדהימים בבית צילום : שירלי נמש
 
 

חושבים שמתכון אחר צריך להכנס לעשרת הגדולים? כנסו לקטגוריות המתכונים שלנו, בחרו את המתכון שלכם לשנת 2010 וכתבו לנו בתגובות מהי המנה המנצחת שלכם (כולל לינק למתכון). שנה אזרחית מתוקה וטעימה לכולם!

 

סלטים | פסטות | דגים ופירות ים | בשר | תוספות | מרקים | בריאות ודיאטה | לחםמתוקים | מאכלי עדות | מאכלי חגים

 
עוד כתבות במדור פותחים שנה חדשה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.