חזה עוף עטוף בעלי פילו

 
חזה  עוף בטאפנד זיתים עטוף בעלי פילו
חזה עוף בטאפנד זיתים עטוף בעלי פילו צילום: יח"צ
 
עודכן 10:16 26/12/2010

ערב הסילבסטר הגיע ואתם רוצים להכין ארוחה מפנקת בלי לבלות שעות במטבח? במיוחד בשביל זה הבאנו לכם את המתכון הזה שאמנם נראה מרשים אבל חכו שתראו כמה קל להכין אותו

 
 
 
 
 

מצרכים לעוף:

600 גרם חזה עוף

4 עלי בצק פילו

חופן עלי טימין

מלח ופלפל שחור טחון טרי

4 כפות שמן זית משובח

 

החומרים הדרושים לטאפנד (ניתן להשתמש בטאפנד מוכן):

250 גרם זיתי קלמטה

1 שן שום טרייה וקלופה

חופן עלי טימין טריים

 

החומרים הדרושים לקולי עגבניות:

300 גרם עגבניות שרי או תמר יפות ובשלות

4-5 כפות שמן זית משובח

1 שן שום טרייה וקלופה

מלח

פלפל

מעט סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מחלקים את העוף לארבע מנות של כ-150 גרם כל אחת.  מחממים מחבת על אש גבוהה עם שתי כפות שמן זית ושן שום.
  • צולים את העוף מכל הצדדים עד שהוא מתחיל להזהיב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  • מכינים את הטאפנד: מגלענים את הזיתים וטוחנים אותם יחד עם השום והטימין במעבד מזון עד לקבלת מרקם משחתי.
  • מורחים כל מנת עוף בכף של טאפנד.
  • מניחים עלה פילו על משטח עבודה נקי ועליו את העוף עם הטאפנד, מתבלים במלח ופלפל ומעט עלי טימין.
  • עוטפים את העוף בפילו, משמנים בעזרת מברשת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים את "חבילות" העוף כ-20 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב-חום.
  • בזמן שהעוף בתנור מניחים את העגבניות עם שאר מרכיבי הקולי במעבד המזון וטוחנים.

 

אופן הגשה:

  • שמים כף של קולי עגבניות על צלחת ויוצרים עיגול של רוטב בעזרת כף.
  • מעל הרוטב מניחים "חבילה", אפשר לחצות כל מנה כדי שיראו את העוף, מקשטים בעלי פטרוזיליה טריים.
  • מומלץ להגיש עם אורז לבן או פסטה מקמח מלא.

  

המתכון באדיבות השפית דניאלה נירפז מתוך סדנת שף בקניון CINEMALL בחיפה. מדי יום שישי מתקיים בקניון  "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים.

 

כרוב ממולא של אמא

ממליגה רומנית 

קנלוני במילוי בטטות

סלטים טריפוליטאים

פתאי מוקפץ עם ירקות וטופו

בורקס לייט עם טחינה אדומה

כרוב ממולא צמחוני

 
עוד כתבות במדור פותחים שנה חדשה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.