אדום ומתוק: מתכוני תותים לסילבסטר

 
אדומים, עסיסיים ומפתים
אדומים, עסיסיים ומפתים צילום: Getty Images / אימג'בנק
 
עודכן 11:30 27/12/2010

יש להם צורה מפתה, צבע אדום משגע וטעם מתוק ועסיסי. אם תטבלו אותם בשוקולד מריר או קצפת אוורירית תבינו עונג מהו. 3 מתכונים מיוחדים עם הפרי האדום

 
 
 
 
 
עוגת קרם תותים עם קרם לימון
עוגת קרם תותים עם קרם לימון צילום: דניאל לילה

עוגת תותים - רות אוליבר | על השולחן

בסיס ספוג מבושם בסירופ, שמכינים עם ריבת תות, ועליו קרם מסקרפונה-לימון ותותים מתוקים של שיא העונה. אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בטורט קנוי או בבסיס מרנג.

 

חומרים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
לבסיס ספוג:
3 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
30 גרם חמאה מומסת
להברשה:
3 כפות ריבת תות
לקרם:
250 גרם גבינת מסקרפונה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
100 גרם חמאת לימון (מתכון בהמשך)

לציפוי:
1 סלסילה תות שדה
אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  • מכינים את העוגה: מקציפים ביצים שלמות עם סוכר לקצף תפוח ואוורירי. מקפלים פנימה קמח ובסוף חמאה מומסת.
  • יוצקים לתבנית ואופים כ-18 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים וחוצים לשתי שכבות.
  • מורחים על העוגה ריבת תות מדוללת במעט מים חמים (כדי שתיספג בעוגה). מניחים את הבסיסים זה על גבי זה. 
  • מכינים את הקרם ומצפים: מקציפים שמנת עם מסקרפונה וסוכר לקרם. מקפלים פנימה חמאת לימון.
  • מורחים את הקרם על העוגה ומקפיאים לחצי שעה. מסדרים תותים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

למון קארד - אורלי פלאי ברונשטיין | על השולחן

חביצת לימון במרקם של קרם פטיסייר שמשמשת כתוספת לעוגות. ניתן לקנות מוכן, אבל לפעמים יותר קל להכין לבד.

 

מצרכים: 

מיץ וקליפה מגוררת מ-6 לימונים
400 גרם סוכר
150 גרם חמאה רכה
4 ביצים

 

אופן הכנה:

  • מבשלים מיץ וקליפת לימון עם סוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
  • מוסיפים מעט תערובת לימון חמה לביצים כדי לחמם אותן בהדרגה ומוסיפים את לסיר כפול (באן מארי).
  • מבשלים 30-40 דקות או עד שמסמיך תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מכסה גב של כף עץ. אסור להגיע לרתיחה, כדי שהביצים לא יתגבשו.
  • מעבירים לצנצנת סטרילית ושומרים במקרר.

 

 
מגדל תותים ושוקולד
מגדל תותים ושוקולד צילום : דן פרץ
 

מגדל תותים ושוקולד - שף זיו שלף ל zed קייטרינג

תחרות סוכר זהובות ופריכות עם קרם וניל קטיפתי, תותים מתוקים ושוקולד מריר מומס.

 

מצרכים (6 מנות): 

2 קילו תותים נקיים חתוכים בקצוות

תחרת סוכר:

80 גרם מיץ תפוזים

260 גרם סוכר

65 גרם קמח

65 גרם חמאה מומסת

קרם פטיסייר:

1/2 ליטר חלב

125 גרם סוכר

3 חלמונים

40 גרם קורנפלור

1/2 מקל וניל חצוי לאורכו או כפית תמצית וניל

רוטב שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • תחרת סוכר: במיקסר מעבדים את הסוכר והקמח למשך דקה -עד להתמזגות. מוסיפים את מיץ התפוזים מערבבים שוב למשך דקה ומוסיפים את החמאה. מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות ובתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים במרחק של 10 ס"מ חצי כפית מהבלילה (הבלילה תופחת ולכן חשוב המרחק). מכניסים לתנור עד שמתקבל גון שחום. מקררים ומפרידים את התחרה מנייר האפייה. לכל מנה 4 תחרות סוכר.
  • קרם פטיסייר: בסיר מחממים את החלב ומקל הווניל ומביאים לרתיחה. בקערה נפרדת מעבירים את החלמונים והקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את החלב לקערה בהדרגה- על מנת שהחלמונים לא יתבשלו ומערבבים. מחזירים בחזרה לסיר על אש בינונית. מערבבים ללא הפסקה עד שהבלילה מסמיכה. מעבירים את הבלילה לקערה נקייה ומשאירים להתקרר.
  • שוקולד: מרתיחים את השמנת על אש בינונית, מוסיפים את השוקולד ומערבבים יחד ללא הפסקה עד לקבלת מרקם אחיד נוזלי.
  • סידור המנה: מזליפים בצלחת מעט מקרם הפטיסייר, מניחים תחרת סוכר מעל ומסדרים את התותים בצורה ישרה. מניחים מעל עוד תחרת סוכר, קרם פטסייר ומעל עוד תותים. בין התותים מזליפים מהקרם וכך יוצרים את המגדל. לפני ההגשה מזליפים מעל את רוטב השוקולד.
 
עוגיות במילוי ריבת תותים
עוגיות במילוי ריבת תותים צילום: יח"צ

סקונס במילוי ריבה - האקדמיה לפירות

עוגיות נימוחות בניחוח רוזמרין, במילוי ריבת תותים ביתית.

  

מצרכים: 

2 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

כף רוזמרין טרי, קצוץ

1/4 כפית מלח

6 כפות חמאה, חתוכה לקוביות

כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס ריבת תותים ביתית

 

לריבת תות:

1 ק"ג תותים, מנוקים

1 מקל וניל, חצוי לאורכו

300 גרם סוכר

 

לזיגוג:

1/4 כוס מיץ לימון

2 כוסות אבקת סוכר

1-2 כפות מים

 

אופן הכנה:

  • ריבת תות ביתית: מגרדים את גרגירי הווניל מהמקל החצוי ומערבבים בקערה עם התותים והסוכר. מועכים קלות. 
  • מכניסים למחבת גדולה או סיר ומבשלים כ-4 דקות. מוציאים את הקצף ומצננים.
  • סקונס: מחממים תנור ל-190 מעלות. מכינים תבנית עם נייר אפייה או סילפט.
  • מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הרוזמרין, המלח והחמאה למעבד מזון, ומעברים ב"פולסים" עד לקבלת תערובת פירורים גסה. מעבירים את התערובת לקערה.
  • מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את השמנת, עד לקבלת בצק אחיד.
  • על משטח מקומח קלות מגלגלים מעט את הבצק וחותכים ל-14 חלקים. מגלגלים כל חלק לעיגול (או לכל צורה רצויה אחרת) ויוצרים שקע במרכז (בעזרת הבוהן או בעזרת גב כפית).
  • ממלאים כל שקע בריבת התות הביתית (כחצי כפית גדולה), ואופים כ- 18-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מניחים להצטנן על רשת, מחוץ לתנור.
  • להכנת הזיגוג: מערבבים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר בקערה ומוסיפים בהדרגה את המים עד שהתערובת דלילה מספיק למריחה.
  • מטפטפים את הזיגוג על הסקונס (בעזרת כף) ונותנים לו כחצי שעה להתייצב.

 

מחפשים עוד מתכוני תותים? נסו את אלה:

עוגת תותים בשכבות ללא גלוטן

עוגיות חמאה במילוי ריבת תותים

מרנג עם תותים וקצפת

קינוח תותים בכוס

שושני בצק שמרים במילוי ריבת תותים

 
עוד כתבות במדור פותחים שנה חדשה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.