ארוחת סילבסטר חגיגית וקלה להכנה

 
ארוחת ערב מיוחדת לא חייבת לגזול ממכם שעות במטבח
ארוחת ערב מיוחדת לא חייבת לגזול ממכם שעות במטבח צילום: אימג' בנק / Getty Images
 
עודכן 08:37 29/12/2010

במקום לבלות שעות במטבח ולהגיע אל ארוחת חצות מותשים ועייפים, הבאנו לכם 3 מתכוני שף חגיגיים שמכינים בקלי קלות - סלט בייבי עלים ומוצרלה, טורטליני פטריות ברוטב קרם גזר וביסקוטים בתותים ושמנת

 
 
 
 
 

מנה ראשונה: סלט בייבי עלים ומוצרלה

אין כאן באמת אופן הכנה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לערבב את המצרכים ולראות איך ההרמוניה של הטעמים יוצרת לבד את הקסם. בדיוק בגלל קלות ההכנה חשוב לבחור חומרי גלם איכותיים, השתמשו בעגבניות אדומות ובשלות, שמן זית מעולה ולחם או ג'בטה טריים ופריכים שיהוו ניגוד מרקמים לסלט.

 

מצרכים: 

גבינת מוצרלה בייבי

רוטב פסטו

עלי בייבי

עגבנייה בשלה

עלי בזיליקום טריים

בצל סגול

מלח גס

פלפל גרוס

שמן זית

3 פרוסות לחם

 

אופן הכנה: 

  • מניחים בצלחת עמוקה צרור עלי בייבי, עליהם מניחים פרוסות מעגבנייה אחת.
  • טובלים את כדורי המוצרלה ברוטב פסטו ומניחים אותם במרכז הצלחת.
  • מפזרים מעל פרוסות בצל סגול וכמה עלי בזיליקום טרים.
  • מזליפים שמן זית איכותי, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • קולים מעט את הלחם (ניתן לגרד על הלחם שן שום) ומגישים ביחד עם הסלט.

 

 
השתמשו בחומרי גלם טריים ואיכותיים ותרוויחו הרמוניה של טעמים ומרקמים
השתמשו בחומרי גלם טריים ואיכותיים ותרוויחו הרמוניה של טעמים ומרקמים צילום : יח"צ
 

מנה עיקרית: טורטליני פטריות ברוטב קרם גזר

כדי לקצר את השהות במטבח ובכל זאת להנות ממנה מיוחדת, הטורטיליני במנה הזו קנויים ומוכנים מראש. כמעט בכל סופר תוכלו למצוא טורטליני מוכן או להחליף אותם בניוקי, פסטה טרייה או אפילו פסטה רגילה שאתם אוהבים. את הטוויסט המתבקש יעשה הרוטב המיוחד שייתן מתיקות מעודנת וצבע כתום משגע.

 

מצרכים: 

פסטה טריה / טורטליני ממולא בפטריות

שמן זית

שן שום

גזר שלם מרוסק בפומפיה 

1/2 כוס יין לבן

1/2 כפית טימין קצוץ

250 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית סוכר

אגוז מוסקט

מלח

פלפל

2 כפות רוטב סויה

 

אופן הכנה: 

  • מבשלים את הפסטה במים רותחים כ-5 דקות עד שהיא מתרככת.
  • מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שן שום קצוצה, גזר מרוסק ויין לבן ומצמצמים.
  • מוסיפים את הטימין, שמנת מתוקה, סוכר, מלח ופלפל ומעט אגוז מוסקט ומצמצמים בשנית.
  • מוסיפים רוטב סויה איכותי ומבשלים מספר דקות עד שהטעמים מתחזקים.
  • מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים ומגישים.

 

 
אף אחד לא צריך לדעת שלא אתם הכנתם את הטורטליני
אף אחד לא צריך לדעת שלא אתם הכנתם את הטורטליני צילום : יח"צ
 

קינוח: ביסקוטים עם קצפת, שוקולד לבן ותותים

מה שכל כך טוב בקינוח הזה, חוץ מהטעם המשגע שלו כמובן, זה העובדה שתוכלו להכין אותו כמה שעות קודם ולהגיש בערב בלי להתעסק עם עם הרכבות מיותרות. בזמן שהקינוח יבלה במקרר, הביסקוטים התבולים בברנדי והקפה רק ישתבחו, הקצפת תקבל את המרקם העשיר שלה והתותים יגירו את הנוזלים האדומים והמתוקים שלהם.

 

מצרכים:

חבילת ביסקוטים

250 מ"ל שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד לבן

תותים חתוכים

1 כף ברנדי

1 כפית נס קפה

1 כף סוכר

1/4 כוס חלב

 

אופן הכנה: 

  • ממיסים את השוקולד, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומצננים במקרר. לאחר שהעיסה התקררה מקציפים היטב עד לקבלת קצפת אוורירית ועמידה.
  • מערבבים את הברנדי, נס קפה, סוכר וחלב ויוצרים רוטב.
  • לוקחים כוס יין שקופה, או כל גביע אחר, טובלים ביסקוט ברוטב ומניחים בתחתית הכוס, מעל יוצקים כמות נדיבה של קצפת ומעליה מניחים שכבה של תותים.
  • שוב טובלים ביסקוט ברוטב, מעליו קצפת ומעל תותים. יוצרים שתי שכבות. מקררים כשעה ומגישים. 

 

 
מכינים הכל מראש ומגישים ברגע האחרון
מכינים הכל מראש ומגישים ברגע האחרון צילום : יח"צ
 

המתכונים באדיבות שף הראל סולם, מסעדת הרואה בקפה - כפר הרא"ה.

 

מחפשים עוד מתכונים לערב הסילבסטר? נסו את אלה:

פסטה טרייה ברוטב פסטו

3 מתכוני תותים

חזה עוף עטוף בעלי פילו

 

וגם: 10 המתכונים הפופולריים ביותר לשנת 2010

מה תשתו ליד האוכל? הצעות לאלכוהול לערב הסילבסטר

 
עוד כתבות במדור פותחים שנה חדשה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.