מתכון לטארט תפוזים

 
קצת מורכב אבל שווה את המאמץ
קצת מורכב אבל שווה את המאמץ צילום: יח"צ
 
עודכן 15:39 28/12/2010

בצק חמאה פריך מנוקד בפקאנים, במילוי קרם קטיפתי בניחוח וניל עם פרוסות תפוזים מסוכרות

 
 
 
 
 

האמת שעד שלא ישבתי לכתוב את המתכון לטארט הנפלא הזה, שמלווה את מטבחי כבר למעלה מעשור, לא שמתי לב עד כמה הוא מורכב גם במרכיבים וגם בעשייה. לי זה כבר מובן מאליו. זה קצת מאתגר אני מודה, לחובבי האפיה שבינכים. מה שטוב הוא שניתן להכין את המתכון זהה בשלבים. לאפות את התחתית לבצק ולהקפיא, לבשל את התפוזים ולהניח בצד מכוסים לפחות שבוע ואת הקרם למילוי ניתן לעשות בכל זמן ולהניח במקרר (יחזיק מעמד לפחות שבוע ימים). ובכל מקרה, שווה להכין את הטארט, הוא אינו שיגרתי, מעמיד במרכז במלוא הדרו את פרי ההדר הנפלא הזה וכולו ניחוח תפוז.

 

מצרכים לבצק פריך:

1/2 כוס פקאן או כל סוג של אגוזים או שקדים

1 ו-1/4 כוסות קמח

1/3 כוס סוכר

קמצוץ מלח

100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות

3 כפות מי קרח

כפית וניל

 

תפוזים:

3 תפוזים חתוכים לחצי ירח בעובי של 1/4 סנטימטר

2 כוסות סוכר

1 ו-3/4 כוסות מיים

 

קרם למילוי:

1 ו-1/2 כוסות חלב

1 ו-1/4 כפיות ג'לטין

2 ביצים גדולות

1 חלמון ביצה

3 כפות קמח 

1 כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

  • בצק: משמנים היטב תבנית עגולה של פאי בקוטר 26.
  • במערבל מזון מערבלים את האגוזים עם הקמח, מוסיפים סוכר,מלח וחמאה.
  • מערבלים תוך כדי פולסים מהירים (כ 6-7).
  • מוסיפים את המים תוך כדי ערבול מהיר של הבצק עד לקבלת כדור בצק.
  • מניחים מעט קמח על משטח העבודה, מרדדים לצורת עיגול גדול במקצת מהתבנית ומקררים למשך חצי שעה.
  • מניחים על התבנית ומהדקים בעזרת ההאצבעות את הבצק לצידי התבנית.  דוקרים את אמצע הבצק בעזרת מזלג ומקפיאים לחצי שעה.
  • מחממים תנור לחום בינוני גבוה ואופים כ-20 דקות.
  • תפוזים: ממיסים במחבת את הסוכר והמים. מוסיפים את התפוזים.
  • מבשלים 20 דקות על אש בינונית ומדי פעם לוחצים את התפוזים כדי שיגירו נוזלים. מורידים מהאש ומניחים להתקרר.

 

אופן הכנת הקרם למילוי:

  • מערבבים יחדיו סוכר, ביצים, חלמון, קמח ווניל בקערה גדולה.
  • מרתיחים את החלב ויוצקים אותו לתערובת באיטיות תוך כדי בחישה.
  • מחזירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד כ-6 דקות עד הסמכה .מוסיפים ג'לטין ומערבבים. מניחים בצד להתקרר.
  • ממלאים את הבצק האפוי בקרם.
  • מניחים את התפוזים מסביב האחד על השני בצורה עיגולית (ראה תמונה).
  • מקשטים עם עלה נענע ומגישים.

 

המתכון באדיבות שפית מירב שפילמן - עיצובים בטעמים

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לבלינצ'ס לייט

מתכונים לעוגות תפוזים

מתכונים לעוגות שוקולד

מתכון לעוגת שוקולד ומרשמלו

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון למיני פחזניות

 

וגם: 10 המתכונים הפופולריים ביותר לשנת 2010

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.