מתכון לגלילות חזה עוף עם פירה וריבת בצל

 
גלילות חזה עוף וחזה אווז מעושן במילוי כבדי עוף וערמונים
גלילות חזה עוף וחזה אווז מעושן במילוי כבדי עוף וערמונים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 00:12 30/12/2010

המנה הזו נראת כמו יצירה של מסעדה אבל אחרי שתציצו באופן ההכנה תגלו שגם אתם יכולים, ואפילו בקלות - חזה עוף וחזה אווז מעושן במילוי ערמונים וכבדי עוף, מוגש לצד פירה תפוחי אדמה ובטטה וריבת בצל

 
 
 
 
 

השנה האזרחית החדשה, שנת 2011, מתדפקת בפתח. רבים יוצאים לציין אותה בבילויים ובאכילה במסעדות. אני מציעה להכין בבית ארוחה קלה ומהירה אך עם זאת מאוד טעימה ומעוצבת, שלא תבייש כל מסעדה ולו המכובדת ביותר.

גם המוצרים אינם יקרים ועם זאת החיבור בינהם יוצר טעמים נהדרים.

 

הארוחה מכילה גלילות חזה עוף ואווז, ממולאות בתערובת של כבד עוף וערמונים. הגלילות עשויות מפרפרי עוף (מבקשים מהקצב חזות עוף ושיחתוך אותם לפרפרים), את הערמונים אני קולה בתנור ואחר כך קולפת ומשתמשת, השימוש בציפוי נותן מעטה פריך נהדר והטיגון המומלץ הינו במחבת קרמית הסופחת מעט שמן. לצידן  אני ממליצה על מחית תפוחי אדמה ובטטה מעוצבת המשתלבת נהדר עם הגלילות ומעל ריבת בצל. תלגמו לכם משקה אלכוהולי, ממילא אין בעייה של נסיעה ולקינוח אציע לכם כרוכיות מבצק עלים במילוי תפוחים.

שנה אזרחית מלאת אהבה ואושר לכולם!

 
זהובות, פריכות וטעימות בטרוף
זהובות, פריכות וטעימות בטרוף צילום: חיה אילונה דר

גלילות עוף וחזה אווז

 

מצרכים למשרה:

3 כפות סויה

3 כפות שמן זית

3 כפות סילאן

3 כפות חומץ בלסמי

שן שום קצוצה

כפית תערובת חמשת התבלינים

 

מצרכים לגלילות:

6 פרוסות דקות חזה עוף (פרפר)

6 פרוסות חזה אווז מעושן

בצל קצוץ

שמן זית לטיגון

3 כבדי עוף חתוכים לקוביות

250 גרם ערמונים קלויים, קלופים וחתוכים לקוביות

מלח 

פלפל שחור

תבלין תערובת חמשת התבלינים (במרכול במדף מוצרים מהמזרח)

קיסמי עץ

 

לציפוי:

פירורי פנקו

ביצה טרופה

קמח

 

אופן הכנה:

  • משרים את פרוסות הפרפר במשרה למשך מספר שעות (במקרר בקערה מכוסה בניילון נצמד).
  • מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הכבדים ובוחשים, בעוד הכבדים ורודים מוסיפים את הערמונים והתבלינים, מערבבים ומכבים את האש.
  • מתחילים במלאכת הגלגול: מניחים פרוסת חזה עוף, עליה פרוסת חזה אווז מעושן, מפזרים לאורך הפרוסות מהמלית. מגלגלים וסוגרים עם קיסמי עץ.
  • טובלים כל גליל בקמח, מנערים עודפים, טובלים בביצה ולבסוף בפירורים.
  • מטגנים עד הזהבה מכל הצדדים במעט שמן זית.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עוד 15 דקות.
  • מוציאים את הגלילות לקרש חיתוך ופורסים כל גלילה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומגישים.
 
גלילות חזה עוף וחזה אווז מעושן במילוי כבדי עוף וערמונים
גלילות חזה עוף וחזה אווז מעושן במילוי כבדי עוף וערמונים צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.