מתכון למרק ירקות עם גריסים

 
מעולה לערבים הקרירים - מרק ירקות עם גריסים
מעולה לערבים הקרירים - מרק ירקות עם גריסים צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 15:19 29/12/2010

מרק שמתפקד כארוחה שלמה ומזינה - קוביות תפוחי אדמה עם קישואים, בטטה, כרובית וגריסים שוחים בתוך מרק בניחוח מענג של עשבי תיבול

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 כרישות חתוכות לפרוסות דקות

שורש סלרי קצוץ דק

6-8 גבעולי סלרי (כולל עלים)

חצי כרובית בינונית מפורקת לפרחים

2 תפו"א קטנים חתוכים לקוביות בינוניות

2 קישואים חתוכים לקוביות בינוניות

כחצי ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בינוניות

בטטה בינונית אחת חתוכה לקוביות בינוניות

30 גרם (2 כפות) שמיר

3.5 ליטר מים

0.5 ליטר ציר עוף

מלח

פלפל

כורכום

מוסקט

פלפל אנגלי

עלי דפנה

100 גרם גריסים

 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול מטגנים עם מעט שמן את הבצל ושורש הסלרי.
  • מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים (גבעולי סלרי, כרובית, תפו"א, בטטה, קישואים ודלעת) ומאדים ביחד עוד כ2-3 דקות.
  • מוסיפים נוזלים (מים וציר עוף) ותבלינים (למעט השמיר) ומבשלים יחד כ-20 דקות.
  • מוסיפים לסיר את הגריסים וממשיכים לבשל 40 דקות נוספות.
  • שלב חשוב בכל הכנת מרק - טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השמיר.

 

המתכון באדיבות בית האוכל של Home Made. רחוב הנצי"ב 18, שכונת מונטיפיורי - ת"א.

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק אפונה ופלפל שיפקה

מרק קרם בטטה

מרק גולאש

מרק בצל צרפתי

מרק עדשים עם קוביות בשר

מרק כרוב עם נקניקים

מרק עדשים טורקי

לכל מתכוני המרקים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.