מתכון לעוף שלם צלוי בתפוחים

 
עוף שלם צלוי עם תפוחים
עוף שלם צלוי עם תפוחים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 20:00 31/12/2010

עוף שלם מזוגג ברוטב תפוחים מתקתק וצלוי בתנור עד הזהבה. נהדר להגיש לצד פירה תפוחי אדמה או אורז

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 עופות קטנים קשורים

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף עלי תימין

שמן זית

5 תפוחי פינק ליידי חתוכים לרבעים

6 בצלים קטנים קלופים

3 כפות טימין

2 כפות דבש

3 כפות חומץ בלסמי

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

2 כוסות סיידר תפוחים אלכוהולי, יבש

3 עלי דפנה

 

אופן הכנה:

  • מורחים את העוף הקשור בשמן זית. ממליחים, מפלפלים וטופחים עליו עם כף היד את עלי התימין.
  • מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה, משחימים את העוף על המחבת סביב סביב. מניחים בכלי אובאלי חסין חום.
  • שמים במחבת רחבה שמן זית, דבש, תימין, עלי דפנה, דבש וג'ינג'ר ומביאים לרתיחה.
  • מכניסים פנימה את התפוחים והבצלים, ומערבבים. מוסיפים את החומץ הבלסמי והסיידר, מביאים לרתיחה מבשלים יחד חמש דקות.
  • מניחים את התפוחים והבצלים סביב העוף שבתבנית. את הרוטב ממשיכים לבשל ולצמצם כמה דקות.
  • יוצקים מהרוטב על העוף והתפוחים צולים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות, מידי פעם מלחלחים את העוף ברוטב.

 

תוספת - אנדיב אפוי

 

מצרכים:

6 אנדיב טריים

2 כפות שמן זית

כף סוכר חום

4 כפות מיץ תפוחים

1 כף תימין

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • חוצים את האנדיב לאורכם.
  • מערבבים את כל שאר החומרים במחבת.
  • מסדרים את האנדיב בצורת עיגול נאה בתבנית או בכלי חסין חום, עם הצד החתוך כלפי מטה, יוצקים עליו את הרוטב.
  • מכסים את הכלי בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
  • מוציאים מהתנור ומגישים.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

חמין - צ'ולנט

קדרת עוף עם זיתים

פסטה ברוטב עגבניות עם בשר טחון

כדורי בשר בניחוח כמון

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.