לרדת בקטן: מציבים מטרה

 
שקשוקה מוקרמת עם גבינה בולגרית
שקשוקה מוקרמת עם גבינה בולגרית צילום: יונתן גוילי
 
עודכן 18:29 01/01/2011

איך נפגשים דרכם של השף יונתן גוילי שבחר באורח חיים בריא אחרי ששקל 183 ק"ג עם דרכה של דונה סימפסון שמנסה לשבור את שיא גינס במשקל הכבד ביותר. וגם: מתכון לשקשוקה ביתית מוקרמת בגרסת הלייט

 
 
 
 
 

לפני כמה ימים פתחתי את העמוד הראשי של נענע10 על מנת לשייט בטור שלי ולראות מה חדש, האם יש תגובות חדשות ממכם או הערה בונה. בחלוף עיני ראיתי כותרת של כתבה "גם זה שיא", ואני מתוקף סמכותי אדם מאד סקרן, פתחתי את העמוד וקראתי על דונה סימפסון, אישה מניו ג'רזי ששוקלת 272 ק"ג ורוצה לשבור שיא גינס להגיע למשקל של 450 ק"ג. אני חושב לעצמי, רגע זה מציאותי? ממשיך לקרוא ומבין עד כמה האישה הזו במצב קשה, מה שהכי עצוב זה שכולם מעודדים אותה וכל המהומה הזאת סביבה של מצלמות וסיקור תקשורתי רק נותן לה להמשיך ולאכול ללא תקנה.

 

אני ודונה מאד דומים אני חושב לעצמי, היא שקלה משקל מסויים, הבינה שזה לא מספיק לה או שזה לא "טוב" לה ועשתה משהו בעניין. כל עניין המצלמות והחשיפה ממשיך לדחוק בה להשמין ולאכול וגם אצלי, אותו דבר, אני תחת השפעות המצלמות ויצר התחרות וגם אצלי המצב הנפשי אותת לי שאני לא יכול להמשיך במצב הזה ולכן עשיתי צעד קיצוני מאד ונכנסתי לתכנית טלוויזיה בפריים טיים בו אני עומד שבוע אחר שבוע חשוף להערות של אנשים, חלקם טובים וחלקם פחות, דבר הדורש אומץ רב.

 

אני שואל את עצמי האם הבחורה האומללה הזאת מבינה מה היא עושה לעצמה? האם היא חושבת שלאכול 30,000 קלוריות בארוחה ועוד לומר "אני מתפרעת מעט" יביא לה את שחפץ ליבה. אני מודיע לך יקירתי שאין לזה סוף, זה לא יגמר וכשזה יגמר זה יהייה לפחות 6 מטר מתחת לאדמה. אני מנסה להבין מאיפה נובע יצר ההרס העצמי הזה שקיים אצלנו בגוף, הרי מערכת העצבים בגופנו בנוייה במטרה לשרוד, למה דווקא בזה אנחנו נכשלים, למה אוכל הוא מתמודד אכזר כל כך שאינו סולח ועוד משאיר המון צלקות בדרך.

 

דונה סימפסון עוד מציינת שהיא בריאה לחלוטין - כן, בטח, בשיאי שקלתי 183 ק"ג והייתי מספר לכולם שמצבי הבריאותי בסדר גמור. זה לא היה ממש שקרי, האמת שמבחינה רפואית הייתי בסדר אך בדיקות הדם שלי הראו כי אני על סף התאבדות. רמת הסוכר שלי בדם הייתה בגבול הקיצון, לחץ הדם היה גבוה מאד כמו גם השומנים בדם והכולסטרול הגבוה. הכי קל לנו השמנים לשקר על דברים שקשורים לגופנו כי אין לנו תקנה ואין לנו כבוד לגוף שלנו.

 

דונה יקירתי אני מקווה בשבילך שתתעוררי מהר ותחזרי לשפיות, ולבינתיים "תתפרעי" קצת עם הוורסיה שלי לשקשוקה מוקרמת - טעימה, בריאה ולא משמינה.

 

 
שקשוקה מוקרמת בגרסת הלייט
שקשוקה מוקרמת בגרסת הלייט צילום : יונתן גוילי
 

שקשוקה מוקרמת

 

מצרכים:

3 עגבניות חתוכות לקוביות

חצי בצל סגול קצוץ

חצי פלפל אדום חתוך לקוביות

מעט פלפל חריף (לא חובה)

3 שיני שום פרוסות

חציל חתוך לקוביות

2 ביצים

100 גרם גבינה בולגרית 5% מגורדת עבה

תרסיס שמן

 

אופן הכנה:

  • מרססים שמן במחבת ומטגנים את הירקות: בצל, חצילים, שום, פלפל חריף ועגבניות (ניתן להוסיף עלי תרד טריים).
  • מניחים לעגבניות להגיר את הנוזלים שלהן היטב (ניתן להוסיף מעט מים). מתבלים במלח ופלפל.
  • מניחים את התערובת בכלי חסין חום, שוברים שני ביצים ומגרדים את הגבינה.
  • מכניסים לתנור במצב גריל בחום גבוה למשך 6-8 דקות ומגישים.

 

פספסתם את הטורים הקודמים של יונתן? בואו להתענג על:

מתכון לנודלס מוקפץ עם עוף וירקות

מתכון לבלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה

מתכון לשיפודי בשר עם פירה כרובית

מתכון למרק מינסטרונה לייט

מתכון ללביבות כרובית לייט

מתכון לבורקס לייט עם סלט וטחינה אדומה

מתכון לשוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

מתכון לגלילות חצילים במילוי גבינות

 

לפייסבוק של יונתן גוילי

 

בואו להכיר את יונתן גוילי ואסתר חיות 

 

 
עוד כתבות במדור לרדת בקטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.