מתכון למפרום - תפוחי אדמה במילוי בשר

הדפס
 
ארוחה שלמה בסיר אחד
ארוחה שלמה בסיר אחד צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:43 03/01/2011

הוא הגיע מהמטבח הטריפוליטאי/טוניסאי, עבר אינספור שינויים בדרך, אבל דבר אחד נשאר כשהיה - שילוב מנצח בין תפוחי אדמה נימוחים עם תערובת בשר מתובל ורוטב עגבניות

 

כבר כמה שנים שהאוכל של אמא הפך מנטול תבלינים ומלא בעשבי תיבול יבשים, לכזה שמשלב חריפות, כוסברה טרייה וצבע עשיר של אדום מתובל. ולא רק זה, מאכלים שעד לא מזמן פגשתי בבתים של אמהות טוניסאיות או פרסיות נכנסו גם למטבח ההונגרי/רוסי שלנו.

 

שילוב התרבויות והמפגש שבין הפפריקה המתוקה לפלפל החריף הולידו גרסאות מיוחדות למנות מוכרות, אחד מהם הוא המפרום, שעבר לא מעט שינויים אצלנו בבית. המתכון שלפניכם הוא בדיוק השילוב הזה, יש בו חריפות עדינה, עשבי תיבול טריים וצבע משגע, ועל אף שנעדר ממנו תבלין הבהרט או הקינמון, אני מבטיחה לכם שמדובר בעונג שאין כמותו.

 
מטגנים את תפוחי האדמה הממולאים
מטגנים את תפוחי האדמה הממולאים צילום: רחלי קרוט

מצרכים:

6 תפוחי אדמה קלופים

קמח לקימוח

 

למילוי:

חצי קילו בשר טחון (חצי עוף חצי בקר)

ביצה

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה)

בצל קצוץ דק

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

פלפל שחור

מלח

 

לרוטב:

בצל קצוץ דק

קופסא רסק עגבניות

חצי כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה

מעט כמון

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • חותכים את תפוח האדמה לחצי לאורכו. מסירים את הצד המעוגל כך שיוותר פרוסה עבה של תפוח אדמה שטוח משני צדדיו. חוצים את הפרוסה באמצע אך לא עד הסוף (ס"מ לפני שמגיעים לחיתוך מלא). כך שנוצר מעין סנדוויץ שדומה לפה פתוח.
  • מערבבים את כל המצרכים למילוי. ניתן להשתמש רק בבשר בקר או להוסיף גם בשר עוף שמאוורר את התערובת והופך את טעם הבשר לעדין יותר.
  • ממלאים כל תפוח אדמה בתערובת הבשר ומהדקים היטב. חשוב להקפיד שדפנות תפוח האדמה הממולא חלקים ועגולים ונראים כמו פה פעור מלא בבשר.
  • מקמחים את תפוחי האדמה הממולאים היטב מכל הצדדים ומטגנים עד להזהבה (ראו תמונה).
  • בינתיים מכינים רוטב עגבניות: בסיר גדול מטגנים בצל קצוץ עד שהוא הופך לשקוף, מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים 4-5 כוסות מים רותחים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מניחים לרוטב לרתוח בעדינות בזמן שמטגנים את תפוחי האדמה.
  • שמים את המפרום בתוך הרוטב ודואגים שהמים יכסו את כל תפוחי האדמה, אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים.
  • מבשלים 30-40 דקות עד שהתפוחי אדמה רכים. שימו לב לא לערבב יותר מדי את המפרום אחרת הם יתפרקו.

 

 

 
שנייה לפני החיסול הגדול - תפו"א נימוחים במילוי תערובת בשר ורוטב עגבניות
שנייה לפני החיסול הגדול - תפו"א נימוחים במילוי תערובת בשר ורוטב עגבניות צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.