מתכון למרק קרם בטטה

 
במיוחד לימים הקרים שבדרך - מרק בטטה עם שמתנ מתוקה
במיוחד לימים הקרים שבדרך - מרק בטטה עם שמתנ מתוקה צילום: יח"צ
 
עודכן 07:33 18/01/2011

מרק בטטה סמיך וקטיפתי על בסיס שמנת מתוקה עם תיבול עדין של טימין ועלי דפנה

 
 
 
 
 

מצרכים:

חצי בצל חתוך גס

רבע כרישה פרוסה גס

2 גזרים פרוסים דק

4 בטטות קלופות וחתוכות גס

2 שיני שום שלמות

3 גרגרי פלפל אנגלי

3 עלי דפנה 

כף סוכר

מלח

כף ג'ינג'ר טחון

כפית עלי טימין

תפוח אדמה חתוך גס

250 מי"ל שמנת מתוקה או 150 מי"ל שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מטגנים כשבע דקות על אש בינונית בצל, כרישה, גזר, שיני שום, בטטות, פלפל אנגלי ועלי דפנה.                 
  • מוסיפים מים, סוכר, מלח, ג'ינג'ר טחון, טימין ותפוח אדמה חתוך גס.                 
  • מבשלים עד שהגזר רך.                 
  • מוציאים את גרגירי הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה.                   
  • טוחנים את המרק היטב ומוסיפים את השמנת.                     
  • מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

 

המתכון באדיבות השף הראשי של קפה ג'ו, רם ענתבי.

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק כתום

מרק עגבניות עם שעועית

מרק ירקות עם גריסים

מרק אפונה ופלפל שיפקה

מרק עדשים עם קוביות בשר

מרק כרוב עם נקניקים

מרק עדשים טורקי

לכל מתכוני המרקים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.