כדורי בשר ברוטב חלב קוקוס

 
כדורי בשר בחלב קוקוס על כיריים סמסונג אינדוקציה
כדורי בשר בחלב קוקוס על כיריים סמסונג אינדוקציה צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 16:12 03/01/2011

מתכון אינדונזי של קציצות מבשר בקר ברוטב קטיפתי של חלב קוקוס

 
 
 
 
 

מצרכים לקציצות:

 

1 ק''ג בשר בקר טחון (לא שמן מדי)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום טרי כתוש
1 כף קטשופ
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף סויה שחורה מתוקה
1 כפית תבלין לקציצות
1 כפית תבלין אסייאתי - חמישה תבלינים
1 כף ''סמבל'' מעורבב עם כף קוקוס

- מערבבים היטב את כל החומרים וצרים כדורים בגודל של אגוזי מלך, מניחים בצד

מצרכים לרוטב:

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי וכתוש
2 פלפל צ'ילי חתוכים לטבעות
2 גבעולים של עשב לימון חתוכים
3 בצלי שאלוט קצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 כף כוסברה קצוצה
קופסא חלב קוקוס משומר
3 כפות סויה מתוקה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
חצי ליטר מרק עוף צח
1 כפית כורכום
3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

- מחממים את השמן, מכניסים את הבצלים ומקרמלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית
- מוסיפים שום, ג'ינג'ר, פלפלים ועשב לימון
- ממשיכים לערבב כחצי דקה
- מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים בכורכום
- מוסיפים את הסויה והצ'ילי המתוק ולבסוף את נוזל המרק ומביאים לרתיחה
- מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כשלוש דקות לאיחוד הטעמים
- מוסיפים את הקציצות זו אחר זו ומבשלים כעשרים דקות ללא מכסה וחמש דקות נוספות עם מכסה על להבה נמוכה
- בסיום הבישול זורים את הכוסברה הקצוצה מעל
- מגישים עם אורז לבן

 

עוד ב'מטבח של המחר':

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

וגם  - הדבר החם הבא: כיריים אינדוקציה. לתכנן את זמן הבישול במקסימום בטיחות >> 

 

מתכונים נוספים:

סמבל>>

פסטליטוס במילוי כבד קצוץ>>

מרק צ'ורבה>>

לביבות דג דניס עם ארטישוק>>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.