מתכון למסחן

 
בלי הרבה שלבים מסובכים אבל עם המון טעם נהדר
בלי הרבה שלבים מסובכים אבל עם המון טעם נהדר צילום: יח"צ
 
עודכן 16:54 03/01/2011

מתכון אותנטי מהמטבח הערבי של פרגיות בתנור עם סומק, בצל מטוגן וצנוברים על פיתה עיראקית שסופגת את כל הטעמים

 
 
 
 
 

בפעם הראשונה ששמענו על החומוס של מסעדת פטרה בנס ציונה הנהנו בראש והבטחנו להגיע לטעום, בפעם השנייה שמישהי הפצירה בנו לעשות זאת הבנו שאולי כדאי שבאמת נקרע חתיכת פיתה וננגב את הממרח הלאומי. ואכן, שבוע אחרי הונחה על שולחננו צלחת מלאה בחומוס חמים שלוו בגרגירי חומוס רכים ופיתות תפוחות. בשנייה הראשונה חשבנו שהצלחת תספיק לגדוד שלם, אבל רבע שעה אחר כך והצלחת הריקה הייתה ההוכחה לטעמו המעולה של החומוס שהתחסל מהר מהמצופה.

 

אז כמובן שביקשנו את המתכון מהשף של המסעדה, אבל עד מהרה הבנו שהמתכון עובר מדור לדור במשפחה ושם הוא נשאר. בלית ברירה הגענו לפשרה טעימה לא פחות, את החומוס ננגב במסעדה ובבית נכין את המסחאן שמוגש אף הוא במסעדה וקוצר אינספור מחמאות. השילוב של סטייק הפרגית הרך והעסיסי עם תערובת הסומק והבצל המטוגן הוא ללא ספק אחד הדברים המוצלחים. תוסיפו לזה מצע של לאפה שסופגת את כל המיצים של העוף והתבלינים ותבינו למה כדאי לכם להכין את המנה הזו בבית.

 

מצרכים:

5 בצלים

2 פרוסות סטייק פרגית

לאפה

פטרוזיליה קצוצה

שקדים פרוסים

צנוברים

שמן זית

סומק

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  • קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית. מוסיפים מלח, פלפל וסומק.
  • מורחים את הלאפה בתערובת הבצל המטוגן.
  • מניחים את פרוסות הפרגיות על הלאפה ומורחים אותן במה שנשאר במחבת משמן הזית.
  • אופים 20 דקות ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש.
  • מקשטים בפטרוזיליה, צנוברים ושקדים. מגישים.

 

עוד מתכוני בשר מעולים:

מתכון למפרום של אמא

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

כרובית במילוי בשר טחון

שיפודי בשר עם פירה כרובית

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ