מתכון ללחם שיפון

 
לחם שיפון פריך פריך
לחם שיפון פריך פריך צילום: דניאל לילה
 
עודכן 10:26 08/01/2011

יש לו מעטה זהוב ופריך, פנים רך ומנוקד בגרעיני שיפון וטעם נהדר שהולך עם שלל ממרחים

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

כוס קמח שיפון (להתפחה)

כוס מים

3 כוסות מים

כוס קמח שיפון

שליש כוס קמח חיטה מלא

כפית מלח

2 כוסות גרעיני שיפון מרוסקים

 

בנוסף:

חצי קובית שמרים

2.5 כוסות קמח שיפון

1.5 כוסות מים

 

אופן הכנה:

  • משרים כוס קמח שיפון וכוס מים למשך 48 שעות.
  • מערבבים את כל החומרים לבצק (יחד עם קמח השיפון והמים שהשרנו למשך 48 שעות). מניחים ללילה במקום קריר ל 9-10 שעות.
  • מוסיפים לבצק חצי קובית שמרים, 2.5 כוסות קמח שיפון, 1.5 כוסות מים ומערבבים עד שנהיה בצק אחיד.
  • מחלקים לשני חלקים, מגלגלים כל חלק ומניחים בשתי תבניות משומנות, נותנים לבלילה לתפוח כשעתיים.
  • אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-50 דקות.

 

המתכון באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן לליליות BAKERY.

 

3 מתכונים להכנת פוקאצ'ה

לחמה עג'ון - מאפה עם בשר טחון

בגט צרפתי ביתי

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מתוק

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מלוח

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.