מתכון לעוף שלם צלוי במילוי פטריות

 
עוף שלם צלוי במילוי פטריות
עוף שלם צלוי במילוי פטריות צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 19:00 04/01/2011

עוף שלם צלוי ועסיסי במילוי תערובת של פטריות ובצל מטוגן לצד תפוחי אדמה מטוגנים ושחומים

 
 
 
 
 

מצרכים לתיבול: 

4 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

כף תימין

2 כפות רוזמרין

5 עלי מרווה קצוצים

2 כפות מיץ לימון

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף קליפת לימון מגורדת

מלח

פלפל גרוס

 

מצרכים לעוף ולמילוי: 

1 בצל קצוץ

3 כפות שמן זית

5 עלי מרווה

מעט אגוז מוסקט

2 שיני שום קצוצות

12 פטריות פורטבלו קטנות חתוכות

מלח

פלפל

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

4\3 כוס קרוטונים מוכנים

1 עוף שלם

 

לתוספת:

7 תפוחי אדמה חצויים

מלח

פלפל

שמן זית

פטרוזיליה

 

אופן הכנה: 

  • מערבבים את חומרי התיבול של העוף בקערית.
  • מטגנים את המרווה, שום, בצל ופטריות בשמן הזית כמה דקות.
  • ממליחים ומפלפלים.
  • מערבבים פנימה את הפטרוזיליה והקרוטונים.
  • ממלאים את העוף בתערובת וקושרים את רגליו.
  • מורחים את העוף בתערובת התיבול.
  • צולים בחום של 180 מעלות כשעה.
  • עד שהעוף מוכן: חוצים תפוחי אדמה ומבשלים כמעט עד ריכוך, מטגנים אותם בשמן זית, מלח, פלפל ופטרוזיליה ומגישים עם העוף.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה:

מתכון למפרום של אמא

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

כרובית במילוי בשר טחון

שיפודי בשר עם פירה כרובית

 

 

 

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | עופות ודגים - יום ג'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.