מתכון לפטיבייה

 
פטיבייה
פטיבייה צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 17:49 16/03/2011

שכבות של בצק עלים פריך במילוי קרם וניל בניחוח גרידת תפוז

 
 
 
 
 

מצרכים: 

100 גרם חמאה

3\2 סוכר

כפית וניל

כף קליפת תפוז מגורדת

2 חלמונים

1/4 1 כוס שקדים טחונים

2 כפות קמח

500 גרם בצק עלים מרודד מראש

 

אופן הכנה: 

  • מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הקרם לתערובת חלקה.
  • מרדדים את הבצק לשני עיגולים, אחד בקוטר של 18 ס"מ והשני 22 ס"מ.
  • שמים על עיגול הבצק הקטן את הקרם, מניחים עליו את העיגול הגדול.
  • מהדקים ומדביקים.
  • עושים חריצים בבצק עם סכין חדה.
  • אופים בחום של 200 מעלות כ-25 דקות.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת פרג גבוהה ועסיסית

עוגת ביסקוויטים עם שוקולד

עוגיות שקדים ממכרות

עוגת לימונים בחושה

מאפינס אגסים ושוקולד

בראוניז שוקולד ותפוזים

עוגיות טחינה ממכרות

עוגיות טחינה עם שוקולד צ'יפס

 
עוד כתבות במדור אהרוני | מתוקים - יום ד'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.